Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

Vâlcelele -Proiect PNDL2 de asfaltare de 47 miliarde lei vechi

18.12.2017 postat

Deși o comunitate mică, Vâlcelele merge înainte cu proiecte care să aducă dezvoltare la nivel local.

Proiectul depus pe PNDL 2 (Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa 2), în valoare de 4.788.036 lei, respectiv ,,Modernizare străzi în comuna Vâlcelele, judeţul Călăraşi”, reprezintă 4,7 kilometri drum asfaltat. Pentru o comunitate mică, asfaltul pare prima prioritate. Un alt vector de dezvoltare este orientat spre reabilitarea, modernizarea căminului cultural. Se dorește extinderea rețelei de canalizare cu încă 20 km. Există şi un proiect de modernizare cu ENEL a reţelei electrice din comună.

 

Radu Emanuel 

 

Citeste restul postarii »

INTENTIE DE DEMARARE A PROCEDURILOR DE ACTUALIZARE A PLANULUI URBANISTIC GENERAL AL MUNICIPIULUI CALARASI

27.11.2017 postat
Citeste restul postarii »

Vâlcelele -Asfalt, canalizare, iluminat -proiecte pe masa administraţiei locale

23.11.2017 postat

Pe lângă proiectul depus pe PNDL 2 (Programul Naţional de Dezvoltare Locală), în valoare de 4.788.036 lei, reprezentând Modernizare străzi în comuna Vâlcelele, judeţul Călăraşi., pentru 4,7 kilometri drum asfaltat, primarul Ionel Tatu aşteaptă şi semnarea unui Ordin de Ministru pentru reabilitare, modernizare cămin cultural. Alte proiecte, precum cel de extindere a reţelei de canalizare peste dublul celei existente, adică încă 20 kilometri. Din câte se vede, la nivelul Primăriei Vâlcelele există un flux continuu de atacare a proiectelor pentru dezvoltarea comunei. Administraţia locală din Vâlcelele are şi alte proiecte în lucru, precum asfaltarea drumului Vâlcelele -Floroaica, dar şi o modernizare cu ENEL a reţelei electrice.

 

Radu Emanuel 

 

Citeste restul postarii »

Proiect didactic ,,Toamna prieteniei” pe scena călărășeană

17.11.2017 postat

Vineri, 17 noiembrie 2017, la sala ,,Barbu Stirbei", Calarasi, s-a desfășurat spectacolul,,Toamna prieteniei"din cadrul Proiectului ,,Personajele din casuta cu carti", parteneri GPP Step by Step, GPN nr 4 , Scoala Roseti, Biblioteca Judeteana, Centrul Cultural Judetean, Inspectoratul Scolar Calarasi. Invitati pe dl. Primar al orasului Calarasi si dl primar al comunei Roseti.
Coordonatori proiect: Simona Stroescu psiho-pedagog, Cangea Monica profesor pentru invatamantul primar si Marilena Rotaru profesor pentru invatamantul primar.
Directorul scolii Roseti, Felea Daniel a fost prezent la eveniment. 
Spectacolul a fost gratuit.
Decorurile au fost confectionate de cadrele didactice si elevi, cu eforturi proprii. 
Personajele de pe marginea scenei au fost facute de elevii clasei a II-a A, ajutati de parinti.
Citeste restul postarii »

"Domnişoara Nimeni" -volum de versuri lansat cu sprijinul Bibliotecii Judeţene "Alexandru Odobescu" Călăraşi

3.11.2017 postat

aşteptată cu interes şi căldură, "domnişoara" a surprins plăcut publicul cititor călărăşean

"Domnişoara Nimeni" -volum de versuri lansat cu sprijinul Bibliotecii Judeţene "Alexandru Odobescu" Călăraşi

 

Sub egida Consiliului Judeţean Călăraşi, Biblioteca Judeţeană "Alexandru Odobescu" Călăraşi, în colaborare cu Liceul "Danubius" Călăraşi, Centrul Şcolar şi Cultural de Jurnalism din cadrul acestui liceu a organizat un eveniment de lansare deosebit în data de 31.10.2017, al volumului de versuri "Domnişoara Nimeni", tipărit la Editura Eikon din Bucureşti, chiar în prezenţa autoarei, poeta Florentina Loredana Dalian.

Marinela Enciu, directorul Bibliotecii Judeţene "Alexandru Odobescu" Călăraşi, aflăm din sursele noastre a îmbrăţişat ideea lansării de carte cu multă deschidere, naturaleţe şi cădură, reuşind cu ajutorul doamnelor bibliotecare, dar mai ales cu ajutorul Laviniei Popescu, bibliotecar cu un deosebit simţ al frumosului, care a asigurat prezentarea cărţii, să asigure un cadru deosebit de cald şi plăcut pentru toţi cei prezenţi la lansare.

Au participat:

-directorul Bibliotecii Judeţene Marinela Enciu Marinela,

-profesorul dr. Sorin Danciu, directorul DJCCPC,

-actorul Ştefan Niţu,

-profesor Mihalea Slujtoru,

-profesor Oprica Vârdol,

-profesor Loredana Mira, director CESCUJUR,

-membri ai cenaclului literar ”Phoenix”,

-Florin Rădulescu -Muzeul Municipal Călăraşi,

-Constantin Mitulescu,

-bibliotecari, jurnalişti, elevi, profesori, colaboratori.

Poeta Florentina Loredana Dalian a reuşit prin versurile sale să inpire, să surprindă chiar şi cei mai pretenţioşi călărăşeni, respectiv pe profesorul Sorin Danciu, care a rămas plăcut surprins de harul poetei. Ca şi cititor, şansa de a te întâlni exact cu autorul, care să exprime exact senzaţia pe care vrea să o transmită este rarisimă. Poeta Florentina Loredana Dalian curprinde în acest volum un adevărat coş de senzaţii transpuse în versuri. Cum ar putea să definească un pictor versurile unei poezii? Fiecare din poeziile cuprinse în volumul "Domnişoara Nimeni" surprind plăcut iubitorii de versuri alese. Nu oricine poate surprinde esenţa şi adâncimea cuvântului, chiar dacă unii se străduiesc. Poeta Dalian abordează şi stilul Haiku, care îţi suceşte mintea cu doar câteva silabe. În primele două versuri, sintetice, induce o stare, iar în al treilea vers îţi obligă mintea să exploreze şi să înţeleagă concluzia din el.

Haiku este un gen de poezie japoneză cu formă fixă, alcătuită din 17 silabe repartizate pe 3 "versuri" formate din 5, 7, 5 silabe, respectiv.

,,Lemne trosnind" - haiku premiat în Japonia

Premiul al III-lea la Concursul Internaţional de Haiku "Kusamakura", the City of Kumamoto, Japonia 2015, obţinut de poeta Florentina Loredana Dalian.

Poeta participă în aceste zile la un concurs realizat de Ambasada Rusiei în România, pentru cel mai bun “eseu literar-diplomatic” referitor la un episod din istoria relaţiilor ruso-române.

Un moment deosebit al lansării de la Călăraşi a fost realizat cu sprijnul actorului Ştefan Niţu, care a recitat cu stilul caracteristic una din poeziille volumului "Domnişoara Nimeni" stârnind aprecierea tuturor celor prezenţi.

Sperăm ca şi elevii participanţi să fie atraşi în sălile de lectură ale Bibliotecii "Alexandru Odobescu", care a avut şi un motto al evenimentului: ,,De purtat în această toamnă". Am remarcat dedicaţia bibliotecarilor care cu forţe proprii asigură astfel de evenimente literare, precum şi multe alte acţiuni popularizate intens pe paginile de socializare, care aduc suportul atât de necesar pentru cartea scrisă, tipărită, tezaurul scris al umanităţii. Invităm iubitorii de lectură să exploreze şi blogul poetei Florentina Loredana Dalian.

 

Florentina Loredana Dalian ,,Dintre toate bucuriile pe care mi le conferă scrisul literaturii, poate cea mai intensă e aceea de a mă întâlni cu publicul cititor, cu acei oameni – puțini, câți mai sunt – pentru care poezia este un alt fel de hrană, un alt fel de medicament, un alt fel de frumusețe.

Una dintre cele mai emoționante astfel de întâlniri, a fost întâlnirea mea cu publicul călărășean, în cochetul spațiu amenajat ingenios de oameni cu dăruire pentru ceea ce fac, întâlnire petrecută într-un sfârșit de toamnă frumoasă. N-aș zice „Niciodată toamna nu fu mai frumoasă”, dar, parafrazând, n-aș greși să spun că „Niciodată toamna nu fu mai poetică”.

Mulțumesc tuturor celor care au venit cu drag, celor care mi-au citit poezia și i-au aflat sensurile, celor care au ascultat-o cu emoție și, nu în ultimul rând, celor care au făcut posibilă această întâlnire magică! ” 

Radu Emanuel

 

 

 

Citeste restul postarii »

Vâlcelele / Prima comună din judeţul Călăraşi care a semnat contract pe PNDL2

20.10.2017 postat

 

Primul proiect pe PNDL 2 (Programul Naţional de Dezvolatare Locală) a fost semnat cu comuna Vâlcelele din judeţul Călăraşi, aşa cum ne informează Ionel Tatu, edilul acestei mici, dar ambiţioase comunităţi.

Proiectul "Modernizare străzi în comuna Vâlcelele, judeţul Călăraşi", în valoare iniţială de 4.788.036 lei, pe o distanţă de 4,8 kilometri.

Ionel Tatu, primarul comunei, aflat în convalescenţă, după o intervenţie cu laser pentru o tumoră la creier, dar totuşi pe baricadă la primărie, ne spune că este mândru că Vâlcelele este prima comună care a reuşit semnarea primului proiect din judeţ pe PNDL2.

O altă reuşită a administraţiei din Vâlcelele, comunicată de primarul Tatu este apariţia unui Ordin de Ministru care aprobă trecerea căminului cultural spre Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Ca un succes al administraţiei locale, cei doi vectori de investiţie în străzi şi cămin cultural, saltă potenţialul comunei Vâlcelele.

 

Radu Emanuel

 

Citeste restul postarii »

Polițistul Gabriel Andronescu a salvat trei persoane de la înec

9.10.2017 postat

POLIȚISTUL ZILEI

 

 Polițistul zilei este colegul nostru, agent șef principal de poliție Gabriel Andronescu, care a salvat trei persoane de la înec, cu ajutorul trecătorilor.

La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 15.35, în timp ce patrula în zona Portului Călărași, județul Călărași, colegul nostru a observat trei persoane care intrau în apă îmbrăcate. 

Imediat, polițistul a oprit autoturismul, a strigat la acestea, dar văzând că nu a primit niciun răspuns a fugit către ele, s-a urcat într-o barcă și a reușit scoaterea la suprafață, în viață, a unei femei, de 73 de ani.

Celelalte două persoane au fost scoase la suprafață, la solicitarea polițistului, de către doi cetățeni care se aflau în zonă.

Toate cele trei persoane (mama și doi copii majori) au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Colegul nostru are 39 de ani și lucrează la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Călăraşi.

În anul 2010, în timp ce se afla în timpul liber, același polițist a salvat dintr-un incendiu, care avea loc într-un apartament de pe scara blocului unde locuiește, o fetiță, pe care a dus-o la el acasă până la stingerea incendiului.Citeste restul postarii »

,,7 dintr-o lovitură” - o tematică low / versus ...se putea mai mult!

3.10.2017 postat
 

După ce salutăm prezența călărășencei Maria Obretin la Călărași, remarcăm că tinerii puteau fi angrenați cu un scenariu peste LOW, în afara unei radiografii clasice și călduțe a imaginii de clasă de liceu. Un fel de selecție la un "big brother" low cost. Provocăm tinerii de la trupa Trepte să abordeze piesele clasice de teatru, adaptate un pic vârstei actorilor, dar rămânând pe pinionul clasic al pieselor grele clasice. 
O piesă a Teatrului Metropolis în care așteptam ca tinerii să atace vectorial putregaiul lumii politice, să expună parvenitismul celor mai ieftine prostituate de partid care se agață cu mult amor de lipitorii de afișe sau cărătorii de mapă ai șefului ca să urce la cașcaval. Tinerii trebuie motivați spre schimbare socială, pe promovare de cultură clasică a marilor dramaturgi, cu adaptări prețioase.  <<"7 dintr-o lovitură" e un manifest împotriva proteveurilor și antenelor, și kanaldeurilor care ne infestează viața.>>, apare cu o descriere la Metropolis... Pe bune?!!! Noi zicem că se poate mai mult pentru tineretul călărășean, iar imaginația regizorilor poate fi actualizată, dacă tot e infestație de proteveuri cu, de exemplu, radiografii ale tineretului parvenit din politică, ale copiilor de politicieni cățărați pe scara socială, ale joburilor aranjate pe PCR (Pile, Cunoștințe, Relații) la instituții, unde tinerii nu au loc de pilangioaice (prostituate de partid, care trec pe sub mai multe mese, dar nu la baruri, ci prin birouri) și pilangii. Teatrul trebuie să participe și la asanarea socială și morală a societății actuale. Bla-bla !  
Citeste restul postarii »

Reprezentanţii comunei Vâlcelele prezenţi la Zilele comunei Calfa din Republica Moldova

28.09.2017 postat

 

Imediat după Zilele comunei Vâlcelele, administraţia comunei Vâlcelele, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, au fost prezenţi la a doua ediţie a Zilelor comunei Calfa, din Republica Moldova. Comuna Calfa, ne spune Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele, este o comunitate înfrăţită cu cea din Călăraşi.

Primarul Ionel Tatu, ne-a dezvăluit că a avut ocazia să se întâlnească la Calfa, cu vicepremierul Republicii Moldova, Gheorghe Bălan pe care l-a invitat să viziteze comuna Vâlcelele.

Primăriţa din Calfa, împreună cu delegaţia călărăşeană au participat la sfinţirea la două fântâni ale comunei moldovene.

Primăria Comunei Calfa aparţine de Raionul Anenii Noi şi este reprezentată de Ludmila Ceaglic.

Din toate aceste vizite primarul Ionel Tatu speră să iasă şi ceva bun, respectiv stabilirea unui pol de conlucrare pentru comuna Calfa şi comuna Vâlcelele. Din stabilirea unor relaţii de colaborare pot ieşi proiecte benefice pentru ambele comune.

 

Radu Emanuel

Citeste restul postarii »

NOCTURNA BIBLIOTECII 2017, EDIȚIA A VII-A prezintă expoziția plastică ''STRUCTURI'' de ANA MARIA PĂPURICĂ

27.09.2017 postat

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ''ALEXANDRU ODOBESCU'' CĂLĂRAȘI

NOCTURNA BIBLIOTECII 2017,EDIȚIA A VII-A

prezintă expoziția plastică

''STRUCTURI''

de ANA MARIA PĂPURICĂ

 

Expozițiepersonală organizată cu ocazia manifestărilor cultural-artistice desfășurate în cadrul proiectului național ''Noaptea albă a Bibliotecilor'', noaptea în care bibliotecile prind viață!

Nu rata Nocturna Bibliotecii 2017!

Data: 30.09.2017, ora. 20.00 Locul: Sediul Bibliotecii (Demisolul C.J.C.)

''STRUCTURI''

de ANA MARIA PĂPURICĂ

- expoziție personală -

Cuprinde lucrările:

 1. Bunicul

 2. Structuri fitomorfe

 3. Structuri zoomorfe

 4. Imersiune

 5. Echilibru

 6. Lan cu maci

 7. Legenda căprioarei

 8. Inerție

 9. Diformitate

 10. Origini

 11. Maica Domnului

 12. Răstignirea

 13. Structuri zoomorfe II

 14. Egocentrism

 15. Erou I

 16. Erou II

 17. Supraviețuitorul

 18. ''The Walking Dead''

   

   

  Ana Maria Papurică

* nascută pe 18 noiembrie 2001

* elevă în clasa a X-a, CNBS Călărași

* îndrumător artistic: prof. Silviu Ioan Soare

A participat cu lucrări personale alături de numeroși artiști plastici la expoziții de grup organizate de Muzeul Municipal Călărași – ''Salonul de Primăvară'' (edițiile 2014, 2015, 2016) și la atelierul ''Ferestre'', organizat de Galeria Irecson București (2015).

Expoziția''STRUCTURI'', prilejuită de evenimentul ''Nocturna bibliotecii 2017'' aduce iubitorilor de artă de toate vârstele, o parte din opera Anei (veche prietenă a bibliotecii noastre),18 dintre tablourile artistei,14 dintre acestea pictate pe pânză în ulei și tempera- compoziții foarte expresive cu teme religioase, minerale, fito-zoomorfe, dar și 4 portrete în creion, ale victimelor tragediei de la ''Colectiv'' din 2015.

Artista expune în premieră patru opere realizate anul acesta: 'Inerție'' '', Diformitate'', ''Echilibru'', ' și 'Egocentrism''.

Mărturisire: ''Desenez de când mă știu, pictatul a venit ca o pasiune ulterioară, ca o trecere la un alt nivel. Mă inspir adesea din natură, din lumea pe care o văd în jurul meu și încerc să o transpun conform propriei mele viziuni. Nu pictez mereu, ci doar atunci când simt că am ceva de transmis. Timpul de lucru diferă de la un tablou la altul, pot picta un tablou în trei ore, iar altul poate dura șase luni. Imi place să pornesc de la modelul real, palpabil, autentic și să ofer pe parcursul actului artistic cât mai multă emoție.''

*****

''Tablourile cu elemente fitomorfe şi zoomorfe ale Anei Maria Păpurică sunt rezultatul studiului structurilor naturale pe care aceasta a reuşit să le integreze unor compoziţii expresive şi armonioase. Nevoia tinerei artiste de exprimare directă se observă în generozitatea de a cuprinde forma prin desenul sigur, academic, în tonuri catifelate de ocru, siena, galbenuri diluate, pe care le regăsim în fundal şi în motivele picturale redate în plină pagină.'' Ana Amelia Dincă, critic de artă (http://artindex.ro/2015/09/06/expozitia-de-grup-ferestre-galeria-irecson-cronica/)

Citeste restul postarii »

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a efectuat o vizită publică în județul Călărași

27.09.2017 postat

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a efectuat astăzi o vizită publică în județul Călărași pentru a afla amănunte legate de dezvoltarea și promovarea zonei noastre.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a purtat o discuție pe aceste teme în prezența prefectului județului George Iacob și a subprefectului Mihai Beștea.

Alteța Sa Regală s-a arătat interesată de mediul de afaceri, de sistemul educațional, dar și de proiecte locale cu caracter social, Principesa Maria fiind recunoscută pentru implicarea sa activă în astfel de programe de interes pentru comunități.

 

În cadrul vizitei la Consiliul Județean Călărași, Alteța Sa a trecut pragul secției de arheologie a Muzeului Dunării de Jos acolo unde este expusă pentru publicul larg tava argintată de pe care Regele Carol, ajuns la Silistra, a servit pâine și sare.

 

Îmbrăcați în straie tradiționale românești reprezentanții Ansamblului folcloric Bărăganul” al Centrului de Cultură și Creație Călărași au întâmpinat-o pe Alteța Sa Regală Principesa Maria pentru a-i prezenta sala de spectacole și pentru a promova acțiunile culturale ale instituției.

 

Întrevederea de la Consiliul Județean Călărași s-a încheiat cu un moment emoționant – prezentarea Centrului SERA din cadrul Direcției de Asistență Socială și Pentru Protecția Copilului.

Copiii au așteptat reprezentanta Casei Regale în ropote de aplauze, dar și cu ușile „căsuțelor lor” larg deschise.

 

Principesa Maria a României este cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al Majestății Sale Regelui Mihai I și a soției acestuia, Ana. Principesa Maria reprezintă, de la stabilirea definitivă în România, Familia Regală în diferite ocazii, proiecte sociale și de promovare a economiei românești, acordând Înaltul Patronaj unor organizații precum Organizația Umanitară Concordia, programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, Expoziției chinologice internaționale de la Alba Iulia și ulterior Asociației Chinologice.

 

 

 

Biroul de presă

Citeste restul postarii »

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ''ALEXANDRU ODOBESCU'' CĂLĂRAȘI -NOCTURNA BIBLIOTECII 2017, EDIȚIA A VII A

27.09.2017 postat

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ''ALEXANDRU ODOBESCU'' CĂLĂRAȘI

vă invită la

NOCTURNA BIBLIOTECII 2017, EDIȚIA A VII A

 

Noaptea albă a bibliotecii scoate la rampă colecțiile tradiționale și digitale

precum și cititorii noștri, mai vechi sau mai noi, la ore târzii...

Bibliotecarii vor veni în afara orelor obișnuite ale programului de lucru

și își vor primi oaspeții cu evenimente și experimente culturale.

Va fi un periplu nocturn inedit, atractiv, artistic, gândit cu finețe,

încercând să nu lăsăm nimic la voia întâmplării.

Îndrăznim și ne imaginăm o noapte albă de toamnă galbenă cu povești de neuitat.

Pe 30.09.2017, la ora 20.00, noi vom fi acolo pentru voi.

Nu rata Nocturna Bibliotecii 2017!


Manager,

Marinela Enciu

 

Citeste restul postarii »

Film pentru copii - „Mr. Frog”

27.09.2017 postat

6 octombrie 2017


Centrul  Județean de Cultură și Creație Călărași vă așteaptă vineri, 6 octombrie 2017,  la proiecția filmului pentru copii „Mr. Frog”, regia  Anna van der Heide.

Din distribuție fac parte actorii:  Jeroen Spitzenberger, Georgina Verbaan, Paul R. Kooij.

Sinopsis:

O clasă normală, elevi obişnuiţi şi un profesor la fel ca toţi ceilalţi. Dar oare chiar aşa stau lucrurile?

Sala de clasă este uimită când profesorul Frans le spune marele secret: uneori se transformă într-o broască. Doi copii văd ca sarcină a lor, că secretul trebuie păstrat ... și să-l țină pe profesor afară din ciocul unei berze.


 „Mr. Frog”, film recomandat copiilor peste 10 ani, va avea proiecția în sala Cinema 3D/2D a C.J.C.C.Călărași, începând cu ora 10.00 și face parte din proiectul “7 zile, 7 arte“, proiect de educație prin artă.


Manager,

Mihaela PETROVICI


Citeste restul postarii »

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ''ALEXANDRU ODOBESCU'' CĂLĂRAȘI NOCTURNA BIBLIOTECII 2017, EDIȚIA A VII-A

27.09.2017 postat

organizează expoziția comemorativă

 

 

ION D. VÂLCEA

(6.02.1944 – 2.03.2016)

- IN MEMORIAM -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eveniment realizat în colaborare cu Cenaclul literar-artistic ''PHOENIX''

si cu sprijinul acordat de familia autorului.

 

 

30.09.2017 , ora 20.00 Sediul Bibliotecii Județene

(Demisolul C.J.C. )

 

'''Fiecare carte închide în ea un suflet... și, cum o atingi cu ochii,

mintea, inima, ți se va deschide ca un prieten bun''. Maxim Gorki

 

Remember Ion D. Vâlcea

 

În iarna anului 2013, vechiul prieten al bibliotecii noastre, scriitorul I. D. Vâlcea, participă la Concursul Național de Proză ''Al. Odobescu'' - Ediția a XXXIII-a, și primește din partea juriului pentru creația sa literară, Premiul Special II.

La 28 ianuarie 2016, apare în presa locală la secțiunea culturală, un articol interesant care semnalează o reușită literară remarcabilă a unui autor călărășean.

În plină iarnă editorială, când semințele ideilor încă germinează pentru a răsări în paginile cărților primăvara, scriitorul Ion D. Vâlcea oferă patru titluri noi cititorilor bibliotecii noastre și tuturor iubitorilor artei scrisului, apoi în februarie, încă pe atâtea. Cele opt volume atestă firea poetică, ironic-meditativă, preocupată de marile teme nemuritoare ale lumii: viața, moartea, soarta, trecerea timpului, istoria, credința, dragostea, societatea contemporană, condiția poetului, ... toate trăgandu-și seva dintr-o inimă mare ! ''Ritmurile versificate sunt săltărețe, iar tonusul autorului optimist ne demosntrează că se poate glumi cu absolut orice''.

Din păcate însă, cel mai prolific an al carierei sale s-a dovedit a fi și cel mai trist, acesta fiind ultimul an al vieții sale trecătoare pe cărările acestei lumi... lăsându-ne o moștenire literară ca semn al trecerii sale pe la noi...

 

Ion D. VÂLCEA – lucrări tipărite

 

poezie

 • ''Anotimpurile vieții'', Editura Scrisul Prahovean-Cerașu, 2010

 • ''Vânt de libertate'', Editura Scrisul Prahovean-Cerașu, 2010

 • ''Viața ca un popas'', Editura Scrisul Prahovean-Cerașu, 2010

 • ''Dacă, dacă, dacă'', Editura Scrisul Prahovean – Cerașu, 2013

 • ''Balada ceasului bunicului'', Editura Semne, 2016

 • ''Muza se amuză'', Editura Semne, 2016

 • ''Plenară în iad'', Editura Semne, 2016

 • ''Sărbătoare în rai'', Editura Semne, 2016

 • ''Sânge de dac'', Editura Semne, 2016

 • ''Tăcerea vorbește'', Editura Semne, 2016

 • ''Zamolxe, domnul nostru'', Editura Semne, 2016

proză

 • ''Trei generații de sacrificiu'', Editura Scrisul Prahovean, 2012

 • ''Nea Vasile'', Editura Scrisul Prahovean–Cerașu, 2013

 • ''Nea Vasile, Ciuculete și alte pamflete'',Editura Semne, 2016

 

Citeste restul postarii »

ANUNT privind selectia unui membru in Consiliul de Administratie al ECOAQUA SA

27.09.2017 postat

 

 

ECOAQUA SA este intreprindere publica, societate pe actiuni, detinuta in totalitate de unitati ale administratiei publice locale, Operator regional al serviciului public de apa si canalizare;

 

ADI ECOAQUA in calitate de autoritate

 publica tutelara in relatie cu ECOAQUA SA (Operatorul), in conformitate cu legea 51/2001, a OUG nr. 109/2011privind guvernanta corporativa a intreprinderii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, a HG nr. 722/2016 pentru aplicarea Normelor metodologice de aplicare,

 

Anunta

 

declansarea procesului de selectie a unui administrator de profesie ECONOMIST pentru Consiliul de Administratie al Operatorului regional de apa si canalizare ECOAQUA SA.

 

Persoanele interesate trebuie sa indeplineasca urmatoarele:

 

a. criterii obligatorii:

 

-diploma de licenta in invatamantul superior de lunga durata anterioara aplicarii celor 3 cicluri tip Bologna sau diploma de licenta plus diploma de studii universitare de master;

-5 (cinci) ani vechime in specialitate (experienta profesionala);

-experienta in conducere sau administrare;

-sa nu fie functionar public sau sa faca parte din alte categorii de personal din cadrul autoritatii publice tutelare ori din cadrul altor autoritati sau institutii publice, conform Legii 111/2016, art.28(4);

 

b. criterii care constituie un avantaj:

 

-masterat in domenii relevante pentru activitatea Operatorului;

-experienta in relatia cu autoritatile publice, autoritatile de reglementare si supraveghere relevante;

-curs de management general;

-cunostinte la nivel mediu de limba engleza (scris, citit);

-abilitati de operare calculator (office-windows);

 

Bibliografie:

 

Act constitutiv ADI ECOAQUA;

 

Statut ADI ECOAQUA;

 

Contract de delegare;

 

Act constitutiv SC ECOAQUA SA;

 

Programul Operational Infrastructura Mare (POIM);

 

 

Bibliografia si grila de evaluare se gasesc pe site-ul www.adiecoaqua.ro

 

Pentru a participa la selectie candidatii vor depune un dosar cu urmatoarele documente:

-opis;

-cerere de inscriere

-copia cartii de identitate;

-curriculum vitae in limba romana;

-copie conforma a diplomei de licenta sau echivalent in specialitatea pentru care aplica;

-copia actului de casatorie care reflecta schimbarea de nume, dupa caz;

-copie a cartii de munca si/sau adeverinta doveditoare a vechimii in specialitate si in functii de conducere;

-minimum 2 evaluari / referinte de la ultimul loc de munca;

-cazier judiciar si fiscal;

-dovada curs management general (daca exista);

-declaratie pe proprie raspundere privind lipsa conflictului de interese;

-declaratie pe proprie raspundere privind autenticitatea documentelor prezentate in copie;

-declaratie privind neancadrarea intr-una dintre situatiile de revocare a mandatului din motive neinputabile siesi;

-declaratie privind neancadrarea in situatia de conflict de interese si independenta fata de actionarii de independenta fata de actionarii societatii;

-declaratie de necolaborare cu securitatea ca politie politica;

-adevedinta doveditoare a starii de sanatate;

 

Dosarele se vor depune incepand cu data de 4 (patru) septembrie 2017 pana la termenul limita de 3 (trei) octombrie 2017 la sediul ADI ECOAQUA Calarasi din str. Progresului, bl.BBB, et.II, Calarasi, jud Calarasi, prin posta sau e-mail la adresa consiliudeadministratie@adiecoaqua.ro

 

Pentru documentele transmise in copii se vor prezenta documentele originale la data programarii pentru interviu de catre candidatii care se califica pentru aceasta etapa. Eventualele contestatii se pot depune in termen de 5 zile de la data anuntarii rezultatelor.

 

Informatii suplimentare puteti gasi pe site-ul www.adiecoaqua.ro.

 

Director executiv

 

Alin Bogdan DRAGULIN

 

 

 

Citeste restul postarii »

Mihăiţă Constantin BEŞTEA numit subprefect al județului Călărași

15.09.2017 postat
 
Venit de la conducerea ITM Călărași, unde ocupa cu delegare funcția de inspector șef, juristul Mihăiţă Constantin BEŞTEA a fost numit vineri, 15.09.2017, subprefect al județului Călărași. În prezența Prefectului George Iacob, a șefilor de deconcentrate, a personalului Prefecturii Călărași, dar și a staff-ului PSD Călărași, președinte Pandea Ciprian, senator Roxana Pațurcă și deputatul (proaspăt pe funcție) Vrăjitoru Sorin, noul subprefect Beștea Mihăiță a depus jurământul după ce reprezentantul guvernului de la București a citit ordinul de numire în funcție. Fostul subprefect Stoia Florin a fost prezent și el la ceremonie.
 
Citeste restul postarii »

13 Septembrie -Ziua Pompierilor din România /Mereu la datorie, « ostaşii de foc » veghează la liniştea semenilor

13.09.2017 postat

 

 

Aniversarea, la 13 septembrie, a Zilei Pompierilor din Romania, ne readuce în memorie sacrificiul ostaşilor pompieri, care, în anul 1848, au scris cu propriul sânge o pagină de istorie, de devotament şi de iubire de ţară dusă până la jertfa supremă, în inegala confruntare din Dealul Spirii cu armata otomană venită să înăbuşe Revoluţia Română.

Pompierii au scris, prin faptele lor de eroism, curaj şi sacrificiu, pagini memorabile în cartea tradiţiilor, ca salvatori ai semenilor, în lupta împotriva dezastrelor, dar desigur, şi ca apărători ai patriei, în momentele cruciale ale făuririi şi dezvoltării României moderne.

 

mereu la datorie –pregătiți de intervenție

Cu ocazia sărbătoririi acestui deosebit eveniment, plin de încărcătură istorică, în vederea perpetuării amintirii şi cinstirii eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintaşii noştri, precum şi pentru a reaminti opiniei publice valorile fundamentale ale patriotismului şi respectul faţă de tradiţiile armei pompierilor, pentru a aduce totodată în atenţia oamenilor câteva dintre principalele preocupări şi fapte concrete întreprinse pentru apărarea vieţii şi proprietăţii, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă « Barbu Ştirbei » Călăraşi va desfăşura mai multe acţiuni menite să acorde importanţa şi atenţia cuvenite acestei zile de sărbătoare a ostaşilor de foc.

În acest sens, I.S.U. « Barbu Ştirbei » Călăraşi va desfăşura prin subunităţile sale mai multe exerciţii şi aplicaţii demonstrative, va prezenta publicului larg cu ocazia « săptămânii porţilor deschise » tehnica de intervenţie folosită în situaţiile de urgenţă şi în misiunile specifice.

În data de 13 septembrie 2017 (miercuri), începând cu orele 10.00, la reşedinţa inspectoratului, din strada București, nr. 344, se vor desfăşura mai multe activităţi în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor mass media. Vor fi avansaţi în grad pompierii militari care s-au evidenţiat în activitate, obţinând rezultate deosebite, vor fi premiaţi câştigătorii concursurilor sportive dedicate acestui eveniment, vor fi prezentate invitaţilor echipamentele şi cele mai noi autospeciale intrate în dotarea unităţii noastre, vor avea loc exerciţii demostrative (simulări de stingere a incendiilor, salvări persoane din diferite medii și salvări de la înălţime).

 

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu - Telefon: 0758236044 / 0723208850

 

 

 

File de isorie

 

 

13 Septembrie 2015 – Ziua Pompierilor din România

169 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii

Au trecut 169 de ani de la actul eroic săvârşit de către pompierii militari din Bucureşti pentru apărarea Revoluţiei Române de la 1848 împotriva invaziei otomane.

Intrarea trupelor otomane invadatoare în Bucureşti a prilejuit unităţilor militare româneşti, printre care şi Compania de Pompieri, să înscrie unul dintre momentele înălţătoare ale Revoluţiei Române, încleştarea din Dealu Spirii devenind un simbol al luptei poporului roman pentru libertate şi independenţă.

Această crâncenă bătălie reprezintă prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă a ostaşilor noştri, ca parte integrantă a tinerei armate române, moderne, constituită în urma păcii de la Adrianopole, din anul 1829.

 

 

 

 

 

 

 

Foișorul de foc, un simbol al pompierilor – Încrâncenata bătălie din Dealul Spirii

Iată succint, câteva dintre momentele fierbinţi ale teribilei încleştări, ce a avut loc la 13 septembrie 1848 în Dealu Spirii. La 12 septembrie, col. Radu Golescu, comandantul Regimentului 2 Infanterie şi şef al Garnizoanei Capitalei, primise ordin din partea Locotenenţei Domneşti să-şi deplaseze subunităţile la Cazarma din Dealu Spirii, pentru a participa la primirea unei coloane turceşti, formată din aproximativ 6000 de oameni, sub comanda lui Kerim Paşa, care urma să preia cazarma din acea zonă. În aceiaşi zi a avut loc ceremonialul solemn de înmânare a noilor drapele ale Regimentului 2 Infanterie, pentru a influenţa moralul ostaşilor.

Starea de spirit, devotamentul şi patriotismul îi anima şi pe ostaşii Companiei de Pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu, care au vrut să meargă cu toţii, la cazarma din Dealu Spirii, convinşi fiind de iminenţa unui conflict armat cu otomanii.

În ziua de 13 septembrie, în momentul ajungerii pompierilor, pe strada Spirii, zona era deja împânzită de trupele otomane.

La apariţia pompierilor, soldaţii turci “le deschiseseră locul printre dânşii, despărţindu-se coloana lor între cele două laturi ale străzii”. Tensiunea acumulată în rândul ambelor tabere avea să se declanşeze brusc, când mai erau doar câţiva paşi până la poarta cazărmii, undeva, în flancul stâng al coloanei pompierilor. Atunci s-a produs o busculadă între aceştia şi soldaţii turci, care, până atunci, îi provocaseră tot timpul pe români.

Glonţul, pornit din puşca slt. Dincă Bălşan, s-a “slobozit” parcă de la sine: împuşcătura a marcat dezlănţuirea luptei. O primă salvă a tunurilor otomane a făcut multe victime printre pompieri. Văzând aceasta, bravul căpitan Pavel Zăgănescu a strigat memorabilul său ordin: “Pe tunuri copii, că ne prăpădesc”. În frunte cu slt. Dincă Bălşan şi sergentul Petre Buzdugan, câţiva viteji au reuşit să captureze de la turci două piese de artilerie, producându-le acestora zeci de morţi şi răniţi. Dat fiind însă covârşitoarea superioritate numerică a inamicului, era evident că acţiunea cutezătoare a pompierilor n-avea sorţi de izbândă. Nevoiţi să se retragă, pompierii, alături de camarazii lor infanterişti, au continuat eroica lor rezistenţă împotriva oştirii otomane.

Bătălia din Dealu Spirii purtată împotriva trupelor contrarevoluţionare otomane a evidenţiat legătura strânsă între pompieri şi popor, hotărârea corpului de cadeţi şi a trupei de a respinge agresiunea străină. Animaţi de dragostea de ţară, pompierii au dovedit, pe timpul încleştării: vitejie, curaj, măiestrie în rezolvarea oportună a situaţiilor de luptă, capacitate de luptă ridicată şi spirit de sacrificiu în inegala confruntare cu inamicul.

Un participant la evenimentele vremii sintetiza rolul ofiţerilor pompieri astfel: “Pompierii, sub comanda unor ofiţeri ca Zăgănescu, Deivos şi Statrotescu deveniseră arma cea mai inteligentă a poliţiei Capitalei”.

Apreciind sacrificiul eroilor din Dealu Spirii, unde au căzut aproape 100 de pompieri militari, primul Parlament al României acordă, în anul 1860, pensii de viaţă participanţilor la eroicul atac, precum şi nou instituita medalie “PRO VIRTUTE MILITARI”.

La rândul său, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, le-a adus omagiul posterităţii, prin acordarea la 13 septembrie 1863, a Drapelului de Luptă pompierilor militari din Bucureşti. În anul 1901, pe Dealul Spirii, a fost inaugurat Monumentul Eroilor Pompieri, eveniment ce a reunit în jurul său, pe ultimii 17 veterani ai istoricei bătălii.

În acel emoţionant moment, Preşedintele Consiliului de Miniştri, D.A. Sturza avea să spună: “sângele acestor credincioşi a ridicat neamul întreg şi vânjos, plin de încredere în sine şi în viitor! Nu se poate uita de poporul român că impulsiunea mişcării de redeşteptare din 1848, strigată prin fapta eroică din 13 septembrie, a reînviat şi s-a refondat simţământul despre datoriile noastre către patrie”.

13 septembrie

- simbol al jertfei şi iubirii de ţară -

Anul revoluţionar 1848 va consacra pentru totdeauna virtuţile patriotice şi jertfa de sine – de această dată pentru idealurile democraţiei şi independenţei – ale pompierilor militari. Nici nu se vindecaseră rănile sinistrului din martie 1847 când, la 13 septembrie 1848, sângele ostaşilor pompieri din Bucureşti şi al infanteriştilor, a înroşit cazarma din Dealul Spirii şi împrejurimile sale.

Toate sursele istorice, martorii oculari, contemporanii bătăliei, apreciază în unanimitate, că majoritatea jertfelor (din cei peste 100 de morţi şi tot atâţia răniţi) au fost date de pompieri, ei aflându-se în vâltoarea încleştării.

Un şir de evenimente istorice ulterioare a consacrat actul eroic al pompierilor militari. Veteranilor de la 1848 li s-a acordat prima decoraţie militară românească – „Pro Virtute Militari”, înfiinţată de marele domn al Unirii de la 1859, Alexandru Ioan Cuza. Tot ca o recunoaştere a eroismului pompierilor, data de 13 septembrie 1863 a fost aleasă pentru înmânarea noilor drapele de luptă Oştirii Ţării. Batalionul de pompieri Bucureşti (înfiinţat încă din 1861) primind primul drapel de luptă chiar din mâna domnitorului.

Recunoaşterea faptului că 13 septembrie 1848 este unul dintre cele mai semnificative momente din tradiţiile de luptă ale armei pompierilor a fost unanimă şi împărtăşită de toţi istoricii, indiferent de epocile şi regimurile politice prin care a trecut ţara.

Drept urmare, ziua de 13 Septembrie a fost sărbătorită din totdeauna ca fiind „ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA”, însă a fost legal oficializată după război, fiind prevăzută prin Legea 121 / 1996, privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari, dar şi prin Hotărârea Guvernului 1490/2004, pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Niciodată capitolul din Istoria Naţională dedicat anului revoluţionar1848 nu a făcut abstracţie, indiferent de vremuri, de sângeroasa şi inegala confruntare dintre ostaşii Companiei de pompieri din Bucureşti şi o coloană a armatei otomane.

Atunci au căzut la datorie aproape jumătate din efectivele pompierilor, Dealul Spirii devenind, prin această tragică luptă de arme, un simbol al luptei şi iubirii de ţară.

Căpitan Pavel Zăgănescu – Eroul din Dealul Spirii

Eroul Bătăliei din 13 septembrie 1848, căpitanul Pavel Zăgănescu, s-a născut la Râmnicu Sărat, în anul 1815, într-o familie modestă. La vârsta de 15 ani îmbracă haina militară, ca junker în armata naţională, iar după absolvirea şcolii tânărul sublocotenent este repartizat la Regimentul 2 infanterie Bucureşti, unde trece succesiv prin toate gradele ierarhice militare. În anul 1844, prin Decret domnesc, ia fiinţă prima „Roată” de pompieri din Bucureşti, unde ofiţerul, împreună cu alţi colegi, era încadrat la comanda unui pluton. Patru ani mai târziu, în anul 1848, Pavel Zăgănescu era numit la comanda pompierilor militari bucureşteni. Devotat revoluţiei de la 1848, simpatizant al ideilor revoluţionare şi admirator al lui Nicolae Bălcescu, la 1 iulie 1848 ocupă cazarma de infanterie şi eliberează Guvernul provizoriu, arestând pe coloneii Odobescu şi Solomon, care încercaseră să înăbuşe revoluţia. Pentru curajul şi devotamentul său, a fost înaintat la gradul de locotenent, iar în august 1848 la cel de căpitan. Pus în gardă de I.C. Brătianu, prefectul Poliţiei Capitalei, că la 13 septembrie 1848 un corp de oaste otomană urma să ocupe Bucureştiul, căpitanul a decis ca împreună cu 150 de subordonaţi să ocupe cazarma de infanterie din Dealul Spirii şi să bareze coloana lui Kerim Paşa spre centrul capitalei. Profitând de deruta inamicului, îşi face loc până în faţa intrării în cazarmă, dinspre Izvor. Starea tensionată a trupelor produce declanşarea bătăliei, iar în crâncena încleştare au murit 200 dintre otomani, dar şi 80 de soldaţi pompieri şi 2 ofiţeri.

Căpitanul Pavel Zăgănescu a fost urmărit de turci şi de regimul instaurat, a fost arestat şi întemniţat la Văcăreşti. Abia după un an şi jumătate, ministrul de justiţie Grigore Grădişteanu, care prezida Înalta Curte Criminală, a dat verdictul de nevinovăţie şi căpitanul a fost eliberat. În 1852, domnitorul Barbu Ştirbei a acceptat reînscrierea lui Pavel Zăgănescu la Roata de pompieri. Căpitanul a continuat a-şi servi ţara, fapt pentru care a fost înaintat la gradul de maior, apoi la cel de colonel, reuşind în scurt timp să facă Roata de pompieri din Bucureşti un adevărat corp de elită.

Din 1861 şi până în 1864 a fost inspector al graniţei Dunării, între 1868 şi 1870 prefect la Poliţiei Bucureşti, iar între anii 1870 şi 1874, deputat. Ca om politic, colonelul Pavel Zăgănescu avea deviza „Onoare şi libertate!”.

S-a stins din viaţă la 31 iulie 1897. În memoria acestui erou, Şcolii militare de Subofiţeri pompieri din Boldeşti i s-a conferit numele de „Căpitan Pavel Zăgănescu”.

 

(După „Istoria pompierilor militari”, Bucureşti ediţia 1996)

 

 

 

Bunele tradiţii se menţin, păstrăm vie în memoria noastră şi a oamenilor amintirea colegior noştri pompieri căzuţi la datorie

 

În dimineaţa zilei de 12 Septembrie, potrivit unei frumoase tradiţii, aceea de a omagia pe aceia dintre pompieri care au Servit Patria chiar cu preţul vieţii, pompierii din Olteniţa şi reprezentanţi ai comenzii unităţii au depus coroane de flori la troiţa ridicată în incinta Detaşamentului de pompieri Olteniţa, în cinstea eroului pompier, sublocotenent P.M. Meliniciuc Cristian.

Prim adjunct al Inspectorului şef – maior Câmpeanu Iulian, comandantul Detaşamentului de pompieri Olteniţa - maior Marin Gheorghe, cât şi cadre trecute în rezervă, alături de ceilalţi colegi pompieri au depus coroane de flori şi au aprins câte o lumânare la troiţa ridicată în incinta Detaşamentului de pompieri Olteniţa, în cinstea eroului pompier, sublocotenent P.M. Meliniciuc Cristian – căzut la datorie în data de 27 februarie 2005.

 

 

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidi

Citeste restul postarii »

Jandarmii au predat lecții de autoapărare in tabara organizată de Crucea Roșie

4.09.2017 postat

 

În ziua de sâmbătă, 02 septembrie a.c., jandarmii călărășeni s-au aflat în mijlocul viitorilor salvatori voluntari din Tabăra de aparare și supraviețuire Danubius - 2017.

Activitatea a avut ca scop prezentarea misiunilor Jandarmeriei Române și educarea tinerilor în vederea adoptării unui comportament non violent în societate.

Pe parcursul întâlnirii, tinerilor le-au fost prezentate sfaturi preventive pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, prevenirea şi combaterea violenţei, dar şi aspecte legate de cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice.

Momentul de maxim interes a fost reprezentat de exercițiul demonstrativ, în care jandarmii le-au expus tinerilor voluntari tehnici și metode de autoapărare.

Acest eveniment a fost organizat de Asociația Crucea Roșie, filiala Călărași și s-a desfășurat în perioada 01-03 septembrie a.c. în zona Plajei Podul 4.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Citeste restul postarii »

Plan de colaborare între Serviciul Public de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân și Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași

1.09.2017 postat

Vineri, 1 septembrie 2017, a fost semnat Planul de colaborare privind gestionarea problematicii ridicate de identificarea și capturarea animalelor

sălbatice, fără stăpân și insectelor periculoase pentru om pe raza

municipiului Călărași între Primăria Municipiului Călărași, prin Serviciul Public de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân, și Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași. Este primul astfel de Plan de colaborare semnat la nivel de țară, cele două părți semnatare având ca responsabilități comune următoarele:

1. Organizarea semestrială a unor întâlniri între responsabilii cu punerea în aplicare a planului. La aceste întâlniri, se pot prezenta informări privind stadiul realizării obiectivelor convenite și propuneri de îmbunătățire a colaborării;

2. Informarea reciprocă, cu celeritate și operativitate, privind datele și informațiile deținute, inclusiv cele referitoare la acțiunile întreprinse individual sau în cazul în care se constată încălcări ale legislației în vigoare;

3. Planificarea, organizarea și executarea de acțiuni comune, în scopul prevenirii actelor de cruzime față de animale/insecte și abandonului animalelor de companie;

4. Inițierea unor programe de educație și informare pentru cetățeni;

5. Acordarea reciprocă a sprijinului de specialitate, cu privire la executarea atribuțiilor ce revin fiecărei părți, potrivit competențelor legale.

 

Din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a participat, la semnarea acestui Plan de colaborare, inspectorul-șef col. Ionel Marcu, iar din partea Primăriei Municipiului Călărași, administratorul public Valentin Deculescu și directorul SPGCFS, Alexandru Drăgulin.

 

BIROUL DE PRESĂ

Citeste restul postarii »

ANUNT CITIRE CONTORI CATRE LOCATARII DIN APARTAMENTELE MUNICIPIULUI CALARASI SI ORASULUI LEHLIU GARA

1.09.2017 postat

SC ECOAQUA SA Sucursala Calarasianunta locatarii din apartamentele la care se emite factura cu coeficient de repartitie a consumului de apa inregistrat de apometrul de bransament, Planificarea  citirilor in aceeasi zi pentru apometrul de bransament si apometrele din apartamente aferente lunii  SEPTEMBRIE  2017

Data citirii

Zona blocuri B

Zona blocuri C

Zona blocuri D

Zona blocuri E

Zona blocuri F

01.09.2017

 

 

 

 

 

04.09.2017

B1,B3,B4,B19

C21,C22,C23

D1,D3,D4,D7

E7(A,B,C,D,E,F),E9(E,F),E25

 

05.09.2017

B5,B6,B21

C24,C25,C26,C27

D2

E2,E9(A,B,C,D),E8

 

06.09.2017

B10,B11,B12,B22,B23,B24

C28,C29,C30

D8

E3,E11,E12(D,E)E14

 

07.09.2017

B25

C31

 

E4,E12(A,B,C,F)

 

08.09.2017

B26

C1,C2,C3

D9

E5,E17

F1(A,B,C,D)

11.09.2017

AGNZ,B2,B27,B28

C4,C5,C6,C7

D22

E18,E24

F1( E ),F5

12.09.2017

B30,B31,B32

C8,C9,C10,C11,C13

D23(1,2,3),D31,D32

E10,E21(A,B,C,D,E)

F6

13.09.2017

B33

 

D23(4,5,6)

E21(F),E22,E23

 

14.09.2017

B8

 

D25(1,2,3)

E6(A,B,C)

 

15.09.2017

 

 

D25(4,5,6),ANL2

E6(D,E,F)

 

18.09.2017

B9,B29

 

D6,D20,D24(A,B,C),D26

E13

 

19.09.2017

B7,B13,B14

 

D24(D,E)

E1

F2

20.09.2017

B16,B17

C12,C14

D10,D11,D12,D21

 

F3

21.09.2017

B15

C15,C17

D19,D28,D29

 

F4,F7

22.09.2017

B18

C18,C19,C20

D13

E20

F8

25.09.2017

B20

C16

 

E19

F9

26.09.2017

 

 

 

E16

F10,F11

27.09.2017

 

 

D5,D14

E15

 

28.09.2017

 

 

D15,D16,D17

8,9,10

 

29.09.2017

 

 

D18

 

 


Data citirii

Zona blocuri G

Zona blocuri H

Zona blocuri K

Zona blocuri L

Zona blocuri I

01.09.2017

 

 

 

 

 

04.09.2017

G1,G4

H23

 

 

I2,I9,I11

05.09.2017

G3

H13(A,B,C,D)

 

 

I7,I10

06.09.2017

G5

H13(E1,E2),H14,H24*(A,B,C,D)

K3

 

I3,I4,I22

07.09.2017

G2,G6,G7

H5,H19,H24*(E,F,G)

K4

 

I5,I37

08.09.2017

 

H9,H20

K5(A,B,C),K6( E)

L33,L36

I6

11.09.2017

 

H7,H24

K6(A,B,C,D)

L34,L37

I1,I18,I19

12.09.2017

 

H8,H22

K7(A,B,C),K16(A,B,C,D)

L1,L2,L3,L38,L44

I20

13.09.2017

 

H10,H11,ANL1

K7(D,E,F),K16(D,E,F,G)

L17,L18,L39,L46,L47

I21,I36

14.09.2017

 

H12

K2,K7(G,H,I),K10

L19,L40,L48

 

15.09.2017

 

H21

K13,K18,K19

L35,L41

 

18.09.2017

 

H6,H15(A,B),H25

 

L42,L43

I8,I15

19.09.2017

 

H15(C,D,E)

K17,K20

L6,L7,L20,L32

I12,I16

20.09.2017

 

H4,H16(B),H17(A,B,C),H25*

K8,K14

L21

I13,I23,I24,I25

21.09.2017

G8(A,B,C)

H17(D,E)

K1

L22,L23,L24

I14,I26,I27,I28

22.09.2017

G8(D,E)

H1,H2,H3,H18

K9

L25

I17

25.09.2017

G9

 

K15

L26,L30(A),L31,L49,L50

I29,I30,I31,I32

26.09.2017

G10

 

K11,K15,K22(A,B,C)

L27,L45

 

27.09.2017

G11,G12

 

K12,K22(D,E,F)

L13,L14,L15,L16,L28

 

28.09.2017

 

 

K21

L4,L5,L10,L11,L12,L29

 

29.09.2017

G13

 

 

L8,L9,L51

I33,I34,I35,I38Data citirii

Zona blocuri M

Zona blocuri N

Zona blocuri  J

01.09.2017

M4,M9

 

J6

04.09.2017

M16

 

 

05.09.2017

M1,M17(A,B,C)

 

 

06.09.2017

M17(D,E,F)

 

 

07.09.2017

M18

N3

J3,J7(1A,2A,B)

08.09.2017

M2(A,B,C),M10

 

J7(C,D,E,F),J46,J49,J50,J54

11.09.2017

M2(D,E,F)

 

 

12.09.2017

 

 

 

13.09.2017

M19

N36(A,B,C)

 

14.09.2017

M20

N34,N35,N36(D,E,F),N37,N38

J32

15.09.2017

 

N15,N17,N18,N19

J4,J16,J30,J31,J40

18.09.2017

M14

 

J27

19.09.2017

M15

N9

J55

20.09.2017

M3

 

 

21.09.2017

 

N11,N33,N39

J45,J47

22.09.2017

 

N12,N32.N40,N41,N42

J41,J43,J44,J51,J52,J53

25.09.2017

 

N13,N20

J17(E,F)

26.09.2017

 

N5,N8,N22,N23

J11,J20,J29

27.09.2017

 

N4,N7,N16,N24,N26,N28,N30

 

28.09.2017

 

N1,N10,N25,N27,N31(B)

J1,J-16,J35,J37,J38,J42

29.09.2017

M19(TR4)

N2,N21,N29,N31(A),N43

J2,J33,J34,J36,J48

 

ORASUL LEHLIU GARA

 

28.0.2017- Bloc 9 ,  Bloc 10 , Bloc 12 MI, Bloc 12AS , Bloc 16,Bloc  20, Bloc 32 A, Bloc 32 B, Bloc 75G    

 

29.09.2017- Bloc 1, Bloc 2, Bloc 3, Bloc 4, Bloc 5, Bloc 6, Bloc7, Bloc 8, Bloc11, Bloc 12*,   Bloc 40 A,  Bloc 40 B ,                      


 Nota:  Rugam insistent ca locatarii sa fie prezenti la domiciliu incepand cu ora 1630 , sa permita accesul in vederea efectuarii citirii repartitoarelor (apometrelor) din apartamente si sa-si delege un reprezentant pentru fiecare scara de bloc, pentru a participa la citirea apometrului de scara.


Citeste restul postarii »