Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

Evenimente Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași mai-iunie 2021

13.05.2021 postatÎn perioada următoare în Sala Barbu Știrbei vor avea loc următoarele spectacole:


14 mai, ora 19:00 – ” Bărbatul perfect defect ” 

Distribuție: Luminița Bucur, Maria Radu si Oleg Apostol

24 mai, ora 19:00 – ” Cafeaua domnului ministru ”

Distribuție : Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru, Ada Dumitru

1 iunie, ora 10:30 - ” Ronțăilă și Motănilă ”

Distribuție: Loreta Neculai și Ștefan Opreanu

4 iunie, ora 19:00 - ” Soț de vânzare”

Distribuție : Marius Gîlea, Maria Radu, Ana Odagiu

8 iunie, ora 19:00 - ” Totul se transformă”

Distribuție : Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Mircea Rusu, Vlad Zamfirescu

11 iunie, ora 19:00 - ” Trioul Conjugal” 

Distribuție: Luminița Bucur, Oleg Apostol, Maria Radu

18 iunie, ora 19:00 - ” Cerere in casatorie ” 

Distribuție: Ștefan Opreanu, Oana Burcescu și Grațiela Popa

27 iunie, ora 19:00 - ” Un bărbat și mai multe femei”

Distribuție : Paula Chirilă și George Constantinescu


În perioada următoare în Cinematograful 3D/2D vor avea loc următoarele proiecții : 

14 – 20.05.2021, ora 18:00 ” Artic – 2D”

Luni, filmul nu va fi proiectat

Regia: Joe Penna

Cu: Mads Mikkelsen, Tintrinai Thikhasuk

Gen film: Aventuri, Dramă

Durata: 97 minute

 

14.05.2021, ora: 12:30 și 15 – 16.05.2021, orele 10:00 și 12:30 – ” Coco – 2D (variantă dublată) ”

Regia: Lee Unkrich, Adrian Molina

Voci versiunea română: Mihai Dăscălescu și Cătălin Babliuc (Hector), Ana Ofelia Murguía (Mama Coco), Oana Mereuţă (Mama Imelda), Adrian Plesca (Ernesto), Eduard George Ungureanu și Rareș Pop (Miguel).

Gen film: Animaţie

Durata: 109 minute


1 iunie, ora 13: 30 și 15:30 - ” Coco – 2D (variantă dublată) ”Citeste restul postarii »

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Judeţean Călăraşi în şedinţa extraordinară din data de 13 Mai 2021

13.05.2021 postat

ROMÂNIA

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI

PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI

 

DISPOZIŢIE 

privind convocarea Consiliului Judeţean Călăraşi în şedinţa extraordinară

 din data de 13 Mai 2021

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, 

Având în vedere:

-proiectul ordinii de zi, întocmit de Secretarul Judeţului Călăraşi, înregistrat sub nr. 8013/12.05.2021; 

- prevederile art. 134 alin. (1) lit. a), (4) , (5), art. 135 alin. (1) – (3), art. 136 alin. (3), (8), (9), (10) raportate la dispoziţiile art. 182 alin. (4), art. 178 alin. (2), art. 179 alin. (1), (3), (6) art. 191 alin. (1) lit. b), (3) lit. a) și art. 257 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ cu modificările și completările ulterioare; 

- prevederile art. 28 alin. 1 - lit. a), alin. (4) și alin. (7) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Judeţean Călăraşi, aprobat prin Hotărârea nr. 37/2021;

    În temeiul art. 196 alin (1) lit. (b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, 

DISPUNE:

Art. 1- Se convoacă, de îndată, Consiliul  Judeţean  Călăraşi, în şedinţă extraordinară, la data de 13 Mai 2021, ora 1200, cu următorul proiect al ordinii de zi :

 

1.Proiect de hotărâre privind trecerea unui imobil, aflat în domeniul public al Județului Călărași, din folosința gratuită a Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România – Bulgaria, în administrarea Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Călărași, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.7920/11.05.2021 și Raportul Direcției Economice, nr. 7921/11.05.2021 ;

2.Proiect de hotărâre pentru modificarea si completarea Hotărârii nr. 120/2020 privind aprobarea proiectului „Creșterea eficienței energetice la corpurile A, B, C și D la Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași" și a cheltuielilor legate de acesta, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 8012/12.05.2021 și Raportul DDRRE, nr. 8018/12.05.2021

3.Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii nr. 19/2021 privind contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 87.000.000 lei, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 8010/12.05.2021 și Raportul Direcției Economice, nr. 8011/12.05.2021 ;

4.Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de colaborare între Judeţul Călăraşi și Municipiul Călărași în vederea realizării obiectivului de investiții “Reparații capitale cu îmbrăcăminți bituminoase ușoare Varianta Nord  (Centura Călărași), - în lungime totală de 2,864 km”, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 7115/26.04.2021 și Raportul DDRRE, nr. 7116/26.04.2021

 

Art. 2 (1) – Ședința extraordinară precizată la art.1 se va desfășura folosind aplicația de mesagerie WhatsApp.

        (2) – Materialele înscrise pe punctul ordinii de zi vor fi transmise consilierilor județeni folosind aplicația de mesagerie WhatsApp.

 

      PREŞEDINTE,                                                     

    ec. Vasile ILIUȚĂ            

Citeste restul postarii »

Deputat Constantin Bîrcă - Incompetența distruge orice speranță!

12.05.2021 postat

Sigla Camerei Deputaţilor


Parlamentul României

Camera Deputaților 

DECLARAŢIE POLITICĂ 

 

Titlul declaraţiei politice::Domnule Președinte de Ședință

Doamnelor și domnilor deputați,

 

 

Românii și-au pus mari speranțe în fondurile europene în valoare de 40 de miliarde alocate prin programul de reziliență după COVID.

Din păcate, Comisia Europeană a avut o serie de obiecții față de proiectele prezentate de oficialii noștri. Au fost respinse mai multe proiecte din Planul Național de Redresare și Reziliență, printre care fondurile pentru sistemul de irigații. 

Comisia Europeană a constatat că proiectele din domeniul irigațiilor se bazează pe o tehnologie depășită, bazată pe un consum intensiv de energie, prejudiciază  mediul, afectează biodiversitatea, epuizează resursele de apă.

Justificările ministrului Oros sunt de-a dreptul hilare! ”Nu e totul pierdut. Vom aduce precizări că ceea ce vrem noi să facem nu dăunează semnificativ. Fiecare țară din zonă trebuie să aibă o strategie de gestionare a apei. De aceea, anul trecut, când am găsit această oportunitate a Planului Național de Redresare și Reziliență, primul proiect la care m-am gândit a fost legat de infrastructura care gestionează apa în mod durabil și responsabil. Eu sunt în continuare convins că trebuie să avem un proiect de țară privind strategia de gestionare a apei și că acest lucru se poate finanța și prin PNRR.

Din această declarație se poate trage concluzia că în acest guvern ministerele sunt entități separate, nu conlucrează agricultura cu mediul, apele sau fondurile europene. Strategiile sectoriale sunt deocamdată la nivel de “gânduri” deși a trecut un an de când anti-guvernează!

Ca o completare a ironiei vine declarația Vicepremierului Barna, potrivit căruia, “pentru irigații vor fi alocate fonduri din bugetul național sau din fondurile structurale pe agricultură!” Când, și din ce capitol bugetar nu se specifică.

Un aspect esențial îl constituie și termenul proiectului PNRR, care va fi supus aprobării Comisiei Europene.

Guvernanții au transmis public că „o formă consolidată” va fi realizată până la jumătatea lunii mai, deși termenul inițial era în aprilie. Ne aflăm la scadență, dar totul plutește în mister. Atât conținutul cât și calendarul României.

Partidul Social Democrat își reafirmă poziția de susținere a unui Plan Național al României bazat pe dialog, competență și profesionalism, eliminând respingerea din nou a unui plan politizat cu finanțări distribuite pe criterii politice în interiorul Guvernului.Vă mulțumesc, 
DEPUTAT

 

Constantin BÎRCĂ

Circumscripţia electorală nr.12 – Călărași

 

Citeste restul postarii »

Muzeul Municipal Călărași - Dan Bițuică - lansare roman polițist ,,Cântecul Lacului”

4.05.2021 postat


COMUNICAT DE PRESĂ


Vineri, 7 mai 2021, la ora 15.00, vă invităm la Muzeul Municipal din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, să fiți alături de Dan Bițuică cu ocazia lansării romanului polițist Cântecul Lacului.  Autorul, devenit călărășean după ce a gustat apa Dunării, este deja la al doilea roman și după declarațiile sale nu se oprește aici, având în lucru în acest moment încă două romane.

Apărut la Editura LiterPress Publishing în colecția FoxGlove, romanul se bucură de recenzii favorabile pe blogurile de specialitate. Astfel am ales pentru dumneavoastră căteva opinii ale unor blogeri care au citit cartea:

Anca Elena Moraru   - ellafairytale.ro 

,,Primele capitole din roman în care facem cunoștință cu viața lui Josh Diker, personajul principal nu te vor pregăti pentru ceea ce urmează. Nici nu știi când te vei trezi în mijlocul unui adevărat mister, plin de apariții supranaturale, crime și personaje dubioase … toate conturează un thriller polițist care te va prinde în mrejele sale, și nu vei mai lasă cartea din mână până nu vei descoperi criminalul.”

Arcidalia Ghenof - randuricudichis.wordpress.com

,,Este prima carte a lui Dan Biţuică pe care o citesc și eram curioasă.  Recunosc că nu am fost dezamăgită.  Este o poveste interesantă, la granița dintre normal și paranormal, avem parte de mister, urmăriri, crime, legende și dragoste. … Merită să citiți o carte interesantă cu o poveste deosebită.”

Alina Geambașu - literaturapetocuri.ro

,,Autorul Dan Bițuică a reușit să mă surprindă cu o poveste captivantă, complexă și complicată, plină de emoții și tensiune, prezentată printr-o scriitură limpede, cursivă, frumos șlefuită. Iar faptul că a știut să îmbine armonios elementele de suspans și mister cu cele romantice, m-a făcut să îi apreciez și mai mult lucrarea. De altfel, stilul de scriere, amestecul irezistibil de genuri, sensibilitatea, imaginația fantastică, toate acestea nu le-am mai regăsit decât la alți doi mari scriitori, Nicholas Sparks și Guillaume Musso.”

Rodica Mijaiche - rodicamijaiche.wordpress.com

Cântecul lacului este un roman al amintirilor, al renașterii din propria cenușă. Este un roman răscolitor, intens, în mare parte un monolog încărcat de trăiri și sentimente contradictorii, ce redă lupta ce se dă în sufletul personajului principal.

Florin Ciprian Ursulescu - ursulescu.blogspot.com

Prima mea întâlnire cu acest autor a fost surprinzătoare. 

Mi s-a părut neobișnuit să citesc o poveste scrisă de un român a cărei acțiune este plasată în America cu personaje și atitudini specifice, însă pe măsură ce mă afundam in lectură, am uitat că autorul îmi este compatriot … De foarte multa vreme nu mi s-a întâmplat să găsesc o carte de care să îmi vină greu să mă despart, iar acest roman a reușit să mă facă să citesc capitol după capitol, aproape fără pauză. 

Participanții la lansare vor avea parte de surprize frumoase! Vă așteptăm la Muzeu să petrecem o după amiază între prieteni!


Recenziile complete le găsiți aici

https://ellafairytale.ro/2021/03/24/recenzie-cantecul-lacului-dan-bituica/

https://randuricudichis.wordpress.com/2021/01/31/cantecul-lacului-dan-bituica-literpress-publishing-recenzie/

https://literaturapetocuri.ro/cantecul-lacului-de-dan-bituica-literpress-publishing-recenzie.html

https://rodicamijaiche.wordpress.com/2021/01/27/cantecul-lacului-de-dan-bituica-editura-literpress-publishing-recenzie/

https://ursulescu.blogspot.com/2021/01/cantecul-lacului-de-dan-bituica.html

Citeste restul postarii »

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa ordinară, marți, 27.04.2021, ora 16:30, în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi, cu următoarea ordine de zi:

27.04.2021 postat

 1.  Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetului propriu al municipiului Călăraşi şi a creditelor interne la data de 31.03.2021.
 2.  Proiect de hotărâre privindne exercitarea dreptului de preempţiune pentru imobilul ,,CASA”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Independenţei, nr. 33, judeţul Călăraşi, înscris în Lista Monumentelor Istorice – Cod LMI:CL–II–m–B-14649.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Căminului pentru persoane vârstnice ,,Sf. Antim Ivireanul” Călăraşi.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorităţi a persoanelor îndreptăţite să beneficieze de un teren în vederea construirii unei locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 5. Proiect de hotărâre privind constituirea grupului de lucru în vederea identificării aşezărilor informale, evaluării situaţiei acestora şi stabilirii măsurilor necesare.
 6.  Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 79/31.10.2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei Locale de Ordine Publică a municipiului Călăraşi.
 7.  Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a cofinanţării pentru investiţia ,,ÎNFIINŢARE CREŞĂ ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI, JUDEŢUL CĂLĂRAŞI”.
 8.  Proiect de hotărâre privind asocierea Municipiului Călăraşi cu Judeţul Călăraşi şi Serviciul Public Pavaje Spaţii Verzi Călăraşi, în vederea constituirii Asociaţiei de Handbal a Municipiului Călăraşi 2021.
 9. Proiect de hotărâre privind darea în administrare către Palatul Copiilor nr. 1 Călăraşi a etajului 1 şi a sălilor de la parter în număr de 7, partea stângă a clădirii C9, construcţie administrativă şi social culturală, înscrisă în CF 31014, cu drept de servitute din strada Ştirbei Vodă, imobil situat în municipiul Călăraşi, în strada Bărăganului, nr. 26, judeţul Călăraşi.
 10.  Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în administrare Serviciului Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ Călăraşi, a imobilelor (teren şi construcţii) înscrise în Anexa la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 72/21.04.2011 şi a terenului situat în Zona Volna, strada Pompieri, nr. 3, pe care se află construite blocurile A38, A39 şi A40.
 11.  Proiect de hotărâre privind dezmembrarea în două loturi a imobilului teren având numărul cadastral 33105, în suprafaţă de 3050 mp, situat în Călăraşi, strada Muşeţelului, nr. 9, aparţinând domeniului public al municipiului Călăraşi.
 12.  Proiect de hotărâre privind dezmembrarea imobilului teren având numărul cadastral 30972, în suprafaţă de 8308 mp, situat în municipiul Călăraşi, strada Stejarului, tronson 2, aparţinând domeniului public al UAT Municipiul Călăraşi în două loturi, lotul 1 cu suprafaţa de 8161 mp şi lotul 2 cu suprafaţa de 147 mp, precum şi trecerea din domeniul public al UAT Municipiul Călăraşi în domeniul privat al UAT Municipiul Călăraşi a lotului 2 în suprafaţă de 147 mp rezultat în urma dezmembrării.
 13. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării de trecere a unor imobile din domeniul public al statului român în domeniul public al municipiului Călăraşi şi administrarea Consiliului Local al municipiului Călăraşi.
 14.  Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului de principiu referitor la vânzarea unui imobil – teren proprietatea privată a municipiului Călăraşi, situat în strada Vasile Culică, nr. 34, număr carte funciară 23265, tarlaua 65, parcela 14/2, în suprafaţă de 293 mp, în favoarea domnului Avram Petronel - Relu.
 15. Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului de principiu referitor la vânzarea unui imobil – teren proprietatea privată a municipiului Călăraşi, situat în strada Dan Mateescu, nr. 41, număr carte funciară 23281, tarla 65, parcela 14/2, în suprafaţă de 294 mp, în favoarea domnului Ion Răzvan Alexandru.
 16.  Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului de principiu referitor la vânzarea unui imobil – teren identificat prin număr cadastral 27219, înscris în cartea funciară nr. 27219 a municipiului Călăraşi, către S.C. REMAT S.A.
 17. Proiect de hotărâre privind transmiterea în direct, video şi audio, a şedinţelor Consiliului Local al municipiului Călăraşi.
 18. Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă al Consiliului local Călăraşi pe perioada 01.05.2021 - 31.07.2021.
 19. Diverse

Primar,
Dulce Marius Grigore

Citeste restul postarii »

Anunţ public privind decizia etapei de încadrare COMUNA GRĂDIȘTEA

26.04.2021 postat

   Anexa Nr.  5.J

la procedura 


Anunţ public privind decizia etapei de încadrare

COMUNA GRĂDIȘTEACOMUNA GRADISTEA titular al proiectului “MODERNIZARE RETEA DRUMURI DE INTERES LOCAL IN COMUNA GRADISTEA, JUDETUL CALARASI”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către A.P.M. Calarasi, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul “MODERNIZARE RETEA DRUMURI DE INTERES LOCAL IN COMUNA GRADISTEA, JUDETUL CALARASI”, propus a fi amplasat in jud. Calarasi, com. Gradistea, satele: Gradistea, Cunesti, Rasa si Bogata.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul A.P.M. Calarasi Soseaua Chiciului, Nr. 2, jud. Calarasi,  în zilele de luni-vineri,  între orele 10-14, precum şi la următoarea adresă de internet: www.apmcl.anpm.ro. 

    Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii competente pentru protecţia mediului.

Prezentul anunţ va fi publicat atat  in presa cat si la sediul administratiei locale pe teritoriul careia se va realiza investitia.  Primar, 

Ec. Vasile MATEI 

Citeste restul postarii »

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Judeţean Călăraşi în şedinţa extraordinară din data de 26 Aprilie 2021

26.04.2021 postat

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi,
Având în vedere:
- proiectul ordinii de zi, întocmit de Secretarul General al Judeţului Călăraşi, înregistrat sub nr. 6294/22.04.2021;
- prevederile art. 134 alin. (1), lit. a), (3) lit. a), (5), art. 135 alin. (1) – (3), art. 136 alin. (3), ( (9), (10) raportate la dispoziţiile art. 182 alin. (4), art. 178 alin. (1), art. 179 alin. (1), (2) lit. a), art. 191 alin. (1) lit. b), (3) lit. a) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ;
- prevederile art. 28 alin. (1) - lit. a), alin. (4) și alin. (7) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Judeţean Călăraşi, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Călărași nr. 37/2021;
În temeiul art. 179 alin (1) și (2) lit. a) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ,
 
DISPUNE:
Art. 1. – Se convoacă Consiliul Judeţean Călăraşi în şedinţă extraordinară, la data de 26 Aprilie 2021, ora 1100, în sala de şedinţe a acestuia din municipiul Călăraşi, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, cu următorul proiect al ordinii de zi:
 
1.Proiect de hotărâre privind stabilirea standardelor medii de cost lunare pentru serviciile sociale destinate protecției și promovării drepturilor copilului în centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Călărași, pentru anul 2021, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 5967/07.04.2021, Raportul Direcției Economice, nr. 5968/07.04.2021
 
2.Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere pentru o persoană adultă asistată în Centrul de Îngrijire și Asistență Ciocănești și în Centrul pentru persoane adulte cu dizabilități Olteniţa, aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călărași, pentru anul 2021, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 5969/07.04.2021, Raportul Direcției Economice, nr. 5970/07.04.2021;
 
3.Proiect de hotărâre privind transmiterea unui teren, aflat în domeniul public al Județului Călărași, în administrarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 6236/12.04.2021, Raportul Direcției Economice, nr. 6237/12.04.2021;
 
4.Proiect de hotărâre privind transmiterea unor spații, aflate în domeniul public al Județului Călărași, în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. - Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 6158/12.04.2021, Raportul Direcției Economice, nr. 6159/12.04.2021;
 
5.Proiectul de hotărâre pentru completarea Hotărârii nr. 147/2018 privind aprobarea, de principiu, a transmiterii unui imobil din domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Județean Călărași în domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 6466/15.04.2021, Raportul Direcției Economice, nr. 6467/15.04.2021;
 
6.Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării și desfășurării evenimentului ”Lumină din lumina învierii”, ediția a XVI-a, însoțit de Referatul de aprobare al dlui Meseșeanu Răzvan Ilie, nr. 6766/20.04.2021, Raportul Comp. Juridic, nr. 6767/20.04.2021;
 
 7.Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării obiectelor de inventar, achiziționate din contribuția de minim 10% din valoarea finanțată în cadrul PIN 1/ANPH-2006 și distribuirea acestora la centrele rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Social și Protecția Copilului Călărași, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 6343/13.04.2021, Raportul Comp. Juridic, nr. 6344/13.04.2021;
 
8.Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul “RESTART în Municipiul Călăraşi - Incluziune socială pentru copiii proveniţi din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Sever Călăraşi”, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 6351/13.04.2021, Raportul DDRRE, nr. 6352/13.04.2021;
 
9.Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „RESTART în comunitatea Grădiștea - Incluziune socială pentru copiii proveniţi din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Sever Călăraşi”, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 6353/13.04.2021, Raportul DDRRE, nr. 6355/13.04.2021;
 
10.Proiect de hotărâre privind aprobarea actualizării indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Creșterea eficientei energetice la corpurile A, B, C şi D la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Pompei Samarian” Călăraşi” – Faza D.A.L.I revizuită, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 6852/21.04.2021 și Raportul DDRRE, nr. 6853/21.04.2021;
 
11.Proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită a unor bunuri aflate în domeniul privat al județului Călărași achiziționate în cadrul proiectului ”Managementul riscurilor și protecția împotriva inundațiilor în regiunile transfrontaliere Călărași și Polski Trambesh” cod e-MS ROBG – 137, către Ministerul Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situații de Urgență – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” al județului Călărași, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 6842/21.04.2021, Raportul DDRRE, nr. 6843/21.04.2021;
 
12.Proiect de hotărâreprivind aprobarea Organigramei, a Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, precum și a Regulamentelor de Organizare și Funcționare ale Centrelor din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, însoțit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC, nr. 6897/22.04.2021, Raportul Comp. Guvernanță, nr.6900/22.04.2021
Art. 2 (1) – Ședința extraordinară precizată la art.1 se va desfășura folosind aplicația de mesagerie WhatsApp.
(2) – Materialele înscrise pe punctul ordinii de zi vor fi transmise consilierilor județeni folosind aplicația de mesagerie WhatsApp.
 
 
 
 
PREŞEDINTE,
ec. Vasile ILIUŢĂ
Citeste restul postarii »

Dumitru Coarnă, deputat PSD:”Fenomenul violenței domestice. Proiectul de lege nr. 129/2020 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale. Autorii infracţiunilor de violenţă domestică sunt puși sub lupă!”

22.04.2021 postat

 

_________________________________
În declaraţia politică susţinută în #Parlament în 21 aprilie 2021, deputatul PSD Dumitru Coarnă și-a exprimat susținerea pentru adoptarea Proiectului de lege nr. 129/2020 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, demers legislativ ce vizează respectarea drepturilor persoanelor abuzate, victime ale violenței domestice.
În #România s-a înregistrat o creștere a infracțiunilor cu violență săvârșite asupra unui membru de familie, fapt rezultat din numărul mare al plângerilor depuse în ultimul an. Poliția Română a dat publicității datele pentru primele șapte luni ale anului 2020 din care rezultă că numărul victimelor este de aproape 5500 de persoane și au fost emise peste 4800 de #ordine de #protecție provizorii din care jumătate au primit confirmarea magistraților.
Pe fondul măsurilor sanitare luate în România, conform Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați au fost înregistrate cu 2,3% mai multe sesizări din partea femeilor agresate de partenerii de viață.
“Creșterea violențelor din perioada pandemiei de Covid-19 a dus la schimbarea parțială a legislației și la adoptarea #Legii 183/2020 prin care #agresorii care încalcă ordinele de protecție vor putea fi #condamnați la închisoare între 1 și 5 ani. În plus, ordinul de protecție provizoriu poate fi emis pe loc de polițist pentru o durată de 5 zile, iar de judecător pe o perioadă de 6 luni”, a subliniat deputatul PSD.
Prin adoptarea Proiectului de lege nr. 129/2020 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, se face un pas înainte în diminuarea acestui fenomen în continuă ascensiune, subliniază Dumitru Coarnă.
”Autorii infracţiunilor de violenţă domestică vor fi obligaţi să poarte #brăţări electronice de #supraveghere, atât în timpul unor proceduri judiciare, cât şi în timpul executării pedepsei stabilite de instanţă și vor fi obligaţi să păstreze o distanţă minimă faţă de victime. Încălcarea acestei obligaţii va genera o #alertă în dispecerat care va determina o #intervenţie rapidă şi eficientă a poliţiştilor şi jandarmilor. Astfel organele de ordine devin mult mai eficiente în intervenţiile lor pentru a proteja viața și integritatea corporală a victimelor”, a sintetizat deputatul.
Demersul legislativ urmărește atât creșterea protecției victimelor violenţei domestice, cât și operaţionalizarea sistemului de supraveghere electronică a agresorilor care generează violenţă domestică.
“Este necesar să acordăm o atenție sporită acțiunilor de #combatere a tuturor formelor de #discriminare, violență și abuz împotriva categoriilor vulnerabile, centrate pe ideea de #solidaritate umană, în scopul construirii unei societăți civilizate”, a susținut deputatul Dumitru Coarnă în încheierea declarației sale politice.
Citeste restul postarii »

Senatorul Nicușor Cionoiu - interpelare parlamentară legată de îmbunătățirea condițiilor de navigare pe Brațul Borcea

15.04.2021 postat
✅
Susțin dezvoltarea Județului Călărași, motiv pentru care am susținut astăzi, la sediul Senatului, interpelarea parlamentară legată de îmbunătățirea condițiilor de navigare pe Brațul Borcea.
✅ Timp de aproape 2 decenii, nu au fost realizate lucrări de dragare a canalului navigabil, fapt care a generat, pe perioade semnificative din an, imposibilitatea utilizării șenalului navigabil dintre Portul Călărași și gura de acces pe brațul principal. Acest lucru a afectat navigarea în condiții bune pe Brațul Borcea, diminuând semnificativ veniturile Portului Călărași și fondurile de investiții.
✅ Prin urmare, în interpelarea adresată domnului ministru Cătălin Drulă, am subliniat importanța executării acestor lucrări de dragare a Brațului Borcea, precum și necesitatea demarării unui proiect amplu de calibrare a gurii de intrare a Brațului Borcea de la Dunăre (km372) și de regularizare a segmentului cuprins între km 100 și km 90.
Citeste restul postarii »

Senatorul Nicușor Cionoiu se află printre inițiatorii unui proiect de modificare a legii pensiilor care introduce conceptul de ,,pensie moștenită”

15.04.2021 postat
 

27 de parlamentari PSD, printre semnatarii inițiativei fiind și senatorul Cionoiu Nicușor, vor să introducă în Legea 263/2010,
a sistemului unitar de pensii publice conceptul de pensie moștenită

,,Pensia moștenită” se adresează << în anumite condiții>> ca un drept transferat în cuantum de 100%, pentru 2 ani urmașilor unei persoane ca un drept de cod civil. Acest drept ar fi urmat de pensia de urmaș. Mai jos se poate accesa proiectul.

 
 
Citeste restul postarii »

Deputat Coarnă Dumitru - ”Spitalul Foişor este doar un episod din acest plan malefic”

15.04.2021 postat
Distrugerea sistemului public de sănătate, un plan bine pus la punct. Spitalul Foişor este doar un episod din acest plan malefic. Românii sunt din nou pioni pe tabla de şah a Coaliţiei
În declaraţia politică susţinută în Parlament în 14 aprilie 2021, deputatul PSD, Dumitru Coarnă, şi-a exprimat indignarea cu privire la modalitatea în care Coaliţia a gestionat cazul spitalului Foişor.
Deputatul consideră măsura dispusă ca fiind una aberantă, având în vedere faptul că spitalul este specializat pe ortopedie şi nu are niciun fel de dotare specifică afecţiunilor respiratorii şi tratării eficiente a pacienţilor afectaţi de Covid.“Când credeam că INCOMPETENȚA e boala de care suferă în mod constant Coaliţia, aflăm că principala maladie a celor care ne conduc şi cauza îmbolnăvirii societăţii româneşti este de fapt CORUPȚIA. Apar la lumină şi motivele reale pentru care s-a ordonat mascarada de la spitalul Foişor, respectiv evacuarea forţată cu jandarmii a bolnavilor, noaptea ca hoţii”, a declarat deputatul PSD, Dumitru Coarnă.Ceea ce nu se spune este că în spital au fost făcute de primărie, în mandatul 2016-2020, investiţii de 50 de milioane de euro. Spitalul este extrem de performant, este singurul specializat doar pe ortopedie la nivel de ţară. De asemenea, spitalul are singura bancă funcţională de ţesut osos din România, pentru că celelalte două spitale, Colentina şi Grigore Alexandrescu, nu mai au acreditare. Acreditarea de la Foişor a expirat pe 12 aprilie 2021, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.“Care este strategia? La prima vedere crezi că asişti la o piesă de teatru dramatic, în care avem nişte politicieni care pun jos spital după spital, pentru ca pacienţii să se orienteze spre sistemul privat de sănătate. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este doar o marionetă în acest scenariu trist, iar USR-PLUS joacă extrem de periculos pe tabla de şah a puterii”, a sintetizat deputatul PSD.“Dacă ce s-a întâmplat la Foişor se petrecea pe vremea PSD-ului, toţi, în frunte cu premierul, ar fi plecat acasă de îndată. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpuşarii au tras sforile şi au subjugat justiţia prin subordonarea completă a parchetului, astfel ca cei în cauză (păpuşarii şi păpuşile) să nu poată fi traşi la răspundere indiferent de natura acţiunilor săvârşite”, a subliniat deputatul PSD.“Asistăm la un plan de distrugere a ţării foarte bine elaborat! Spitalul Foişor este doar un episod din acest plan malefic, în care viaţa românilor este ultimul lucru care contează!”, a susţinut deputatul Dumitru Coarnă în finalul declaraţiei sale politice.
Citeste restul postarii »

Deputat Bîrcă Constantin ”Măsuri de organizare a haosului generalizat în domeniul muncii”

15.04.2021 postat

Sigla Camerei Deputaţilor


Parlamentul României

Camera Deputaților 

DECLARAŢIE POLITICĂ
Titlul declaraţiei politice:Măsuri de organizare a haosului generalizat în domeniul muncii”Titlul declarației prezente nu are caracter politicianist. Din păcate, reflectă trista realitate care este din ce în ce mai sumbră.

Munca, domeniul esențial în promisa “revenire la normalitate” este guvernată absolut haotic. Promisiuni, contraziceri și orice altceva decât un cadru normal pentru desfășurarea activităților. Și de aici rezultă multă nemulțumire.

Un exemplu îl reprezintă reducerea veniturilor medicilor şi asistentelor propuse printr-un memorandum iniţiat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Finanţelor. Acesta a fost discutat în Guvern.  Conform calculelor făcute de liderii de sindicat din sănătate, scăderea veniturilor ar putea ajunge şi la 48%.

În Memorandum se menționează intenția de scădere a sporurilor până la 20% la nivel individual, ceea ce atrage o scădere automată a veniturilor cadrelor medicale. 

O definiție clară a ceea ce se numește HAOS este reprezentată de motivarea doamnei ministru Turcan: ”Un spor îl dai fie ca o compensație pentru o muncă în condiții extreme, pentru risc extrem sau pentru condiții mai periculoase, fie ca o motivație pentru o performanță mai bună. Sunt sporuri care trebuie să fie acordate în sumă fixă, pentru că sunt pentru aceleași categorii de risc sau pentru aceleași tipuri de compensații.” Înțelegeți ceva? Eu, sincer NU!!!

Totul va face obiectul unui proiect de lege!

Norocul este ca ministrul Muncii a estimat că va fi necesar un an pentru finalizarea proiectului de lege.

Absolut identic cu recalcularea pensiilor pe principiul contributivității! Este absolut stupefiantă precizarea doamnei Turcan:”Pentru stabilirea acestor indicatori de performanță ai instituțiilor publice intenționăm ca prin Planul Național de Redresare și Reziliență să accesăm fonduri pentru plata consultanței de la o instituție financiară internațională de prestigiu.”

Doamna Raluca Turcan, viceprim-ministru și ministru al muncii, vă informez că România are specialiști de marcă în domeniul securității sociale și instituțiilor publice. Avem chiar și un Institut pentru Cercetarea Calității Vieții.

Specialiștii noștri ar putea stabili indicatori de performanță reali, cunoscând realitățile din interior.

Fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență pot fi alocate unor situații special și nu cheltuite pentru diverse “consultanțe.”Citeste restul postarii »

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași - COMUNICAT

12.04.2021 postat


 

Având în vedere hotărârea Comitetului Județean pentu Situații de Urgență Călărași cu numărul 46/08.04.2021, ART. 2, prin care se ridică restricțiile prevăzute de hotărârea CJSU Călărași cu nr. 41/2021, începând cu data de 09 aprilie 2021, Centrul  Județean de Cultură și Creație Călărași anunță reluarea activităților cu publicul atât în Sala Barbu Știrbei cât și în Cinematograful 2D/3D, cu 30% capacitate sală, în conformitate cu Ordinul nr. 3.245/1.805/2020.

Astfel, vă invităm în perioada următoare să participați la evenimentele noastre:

 

 1. 23 aprilie ora 19.00 – piesa de teatru “Terapie in 3”

 2. 14 mai ora 19.00 – piesa de teatru “Bărbatul perfect, defect”

 3. 23 mai ora 19.30 – La cererea publicului călărășean, Concert Direcția 5 

 4. 24 mai ora 19.00 – piesa de teatru CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU

 5. 04 iunie ora 19.00 – piesa de teatru “Soț de vânzare”Biletele se pot achiziționa de pe site-ul www.iabilet.ro  și de la Sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, de luni până joi între orele 08.30-16.00 și vineri intre orele 08.30-13.30.

Luna aceasta la Cinematograful 2D/3D puteți viziona următoarele proiecții:

 

 1. COLECTIV – 2D, 13 aprilie – 15 aprilie 2021, Orele: 17:00

 2. CORPHUS CRISTI  – 2D, 13 aprilie – 15 aprilie 2021, Orele: 19:30 

 3. SCOOB – 2D (variantă dublată) 16 și 23.04.2021, ora: 12:30; 17 – 18.04.2021 și 24 – 25.04.2021, orele 10:00 și 12:30

 4. COPILUL PROBLEMĂ  – 2D 16 – 21aprilie 2021 Ora: 18:00

 

Pentru mai multe detalii vizitați pagina noastra de facebook si site-ul instituției www.culturalcl.ro.Manager,

TEODORESCU Georgiana Iuliana

Citeste restul postarii »

PROGRAM CINEMA 3D/2D CĂLĂRAȘI 13 – 25 aprilie 2021

12.04.2021 postat

            13 - 15.04.2021

Ora: 17:00


Colectiv – 2D
Regia: Alexander Nanau
Cu: Narcis Hogea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac, Camelia Roiu, Tedy Ursuleanu, Vlad Voiculescu, Nicoleta Ciobanu
Gen film: Documentar
Durata:109 minute
Rating: AP12

„Colectiv” oferă în premieră o privire în culisele momentelor-cheie care au avut loc după evenimentul tragic din clubul Colectiv din București. Urmărind jurnaliști, avertizori de integritate, pacienți arși și oficiali din Guvern, filmul dezvăluie fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.


13 - 15.04.2021
Ora: 19:30
Corpus Christi – 2D
Regia: Jan Komasa
Cu: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel
Gen film: Dramă
Durata: 115 minute

Daniel are 20 de ani și tocmai a ieșit dintr-un centru de reeducare pentru minori. Ajuns într-un mic orășel din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii. Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

 

16 și 23.04.2021, ora: 12:30

17 – 18.04.2021 și 24 – 25.04.2021, orele 10:00 și 12:30

 

Scoob2D (variantă dublată)

Regia:Tony Cervone

Voci:Mark WahlbergAmanda SeyfriedZac EfronGina RodriguezWill ForteFrank Welker.

Gen film:Animaţie

Durata: 93 minute

Rating: AG              Aceasta este prima aventură animată de lungă durată a lui Scooby-Doo, care dezvăluie modul în care el și cel mai bun prieten al său, Shaggy, au devenit doi dintre cei mai iubiți demascatori de rau făcători din lume. Povestea ne duce înapoi la locul în care totul a început atunci când un tânăr pe nume Shaggy se întâlnește pentru prima dată cu Scooby și fac echipă cu Velma, Daphne și Fred pentru a lansa Echipa Misterelor.16 – 21aprilie 2021

Ora: 18:00 

Luni, filmul nu va fi proiectat

 

Copilul Problemă2D 

Regia:Nora Fingscheidt

Cu:Helena Zengel

Gen film: Dramă

Durata: 121 minute

Rating: N15

 

    Este rebelă, este agresivă și imprevizibilă. Numele real al lui Benni este Bernadette. Dar nu e de bine când o strigă cineva așa. Familii adoptive, grupuri sociale, o școală pentru copii cu nevoi speciale: Benni a trecut prin toate și este dată afară de oriunde ar ajunge. Fetița de nouă ani aparent delicată este deja ceea ce biroul de asistență socială numește „copil problemă”.
Citeste restul postarii »

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Judeţean Călăraşi în şedinţa extraordinară din data de 12 Aprilie 2021

9.04.2021 postat

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, 

Având în vedere:

- proiectul ordinii de zi, întocmit de Secretarul General al Judeţului Călăraşi, înregistrat sub nr. 6043/08.04.2021; 

- prevederile art. 134 alin. (1), lit. a), (3) lit. a), (5), art. 135 alin. (1) – (3), art. 136 alin. (3), (8), (9), (10) raportate la dispoziţiile art. 182 alin. (4), art. 178 alin. (1), art. 179 alin. (1), (2) lit. a), art. 191 alin. (1) lit. b), (3) lit. a) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ; 

- prevederile art. 28 alin. (1) - lit. a), alin. (4) și alin. (7) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Judeţean Călăraşi, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Călărași nr. 37/2021;

În temeiul art. 179 alin (1) și (2) lit. a) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, 

DISPUNE:

         Art. 1. – Se convoacă Consiliul Judeţean Călăraşi în şedinţă extraordinară, la data de 12 Aprilie 2021, ora 1200, în sala de şedinţe a acestuia din municipiul Călăraşi, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, cu următorul proiect al ordinii de zi:


Depunerea jurământului de către consilierul județean a cărui mandat a fost validat prin încheierea din 01.04.2021 a Tribunalului Călărași, pronunțată în dosarul nr. 434/116/2021

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Județului Călărași pe anul 2021 și estimările pentru anii 2022 – 2024, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 4991/24.03.2021, Raportul Președintelui CJC, nr. 5917/07.04.2021, Raportul Direcției Economice, nr. 5918/07.04.2021; 

2.Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetar înregistrat la 31 decembrie 2020 în exercițiului bugetar 2021, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 5800/06.04.2021, Raportul Direcției Economice, nr. 5802/06.04.2021;

3.Proiect de hotărâre privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean Călărași, în procent de 6%, din impozitul pe venit estimate a fi încasat la nivelul Județului Călărași, pe unități administrativ-teritoriale, pe anul 2021, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 5814/06.04.2021, Raportul Direcției Economice, nr. 5815/06.04.2021;

4.Proiect de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, pe unități administrativ-teritoriale, pe anul 2021 și estimări pe anii 2022-2024, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 5812/06.04.2021, Raportul Direcției Economice, nr. 5813/06.04.2021;

5.Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Județului Călărași, prin Consiliul Judeţean Călăraşi, împreună cu Asociatia Centrul pentru Educație și Drepturile Omului (ACEDO), la depunerea proiectului „AL-IN – Acțiuni Localizate și Incluziune în comunități rome din Județul Călărași”, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 5008/08.04.2021, Raportul DDRRE, nr. 5009/08.04.2021 


       Art. 2 (1) – Ședința extraordinară precizată la art.1 se va desfășura folosind aplicația de mesagerie WhatsApp.

                    (2) – Materialele înscrise pe punctul ordinii de zi vor fi transmise consilierilor județeni folosind aplicația de mesagerie WhatsApp.


               PREŞEDINTE,                                                          CONTRASEMNEAZĂ,                                                                  

                      ec. Vasile ILIUŢĂ

Citeste restul postarii »

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa extraordinară

8.04.2021 postat

 

Primarul Municipiului Călăraşi,

În temeiul art. 133, alin. 2, 134, alin. 1, lit. a, alin. 3, lit. b şi art. 196, alin. 1, lit. b din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ:                                              DISPUNE:


Articol unic: Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa extraordinară, luni, 12.04.2021, ora 16.30, în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi, cu următoarea ordine de zi: 1. Proiect de hotărâre privind utilizarea sumei de 4.072.796 lei din excedentul anual al bugetului municipiului Călăraşi rezultat la încheierea exerciţiului bugetar 2020, în exerciţiul bugetar 2021, pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare.

 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al municipiului Călăraşi pe anul 2021 şi estimările pentru anii 2022-2024.
                                                         Primar,

Dulce Marius Grigore Citeste restul postarii »

Deputat Constantin Bîrcă - Calitatea vieții românilor total ignorată de guvernanți!

7.04.2021 postat

Sigla Camerei Deputaţilor


Parlamentul României

Camera Deputaților 

DECLARAŢIE POLITICĂ
 


Titlul declaraţiei politice:Calitatea vieți românilor total ignorată de guvernanți!

Pentru România zilelor noastre, calitatea vieții ar trebui să fie un obiectiv politic și economic prioritar destinat atingerii rapide a unui standard de viață la nivel european.

Din nefericire, acest capitol nu a făcut vreodată obiectul preocupărilor actualilor guvernanți.

În contextul generat de pandemia de COVID-19, calitatea vieţii şi bunăstarea socială impun ca decidențiisă soluționeze corect și concret câteva probleme esențiale.

Voi face referire la factorii majori cu care ne confruntăm pentru care se impune rezolvarea în regim de urgență:

 • Tensiunile percepute în societate, datorate măsurilor aberante și lipsei de comunicare au impactul cel mai nociv asupra încrederii în instituții. De aici rezultă discreditarea instituțiilor statului;

 • Păstrarea încrederii cetățenilor în instituțiile naționale și europene trebuie să rămână un obiectiv esențial în perioadele de criză, deoarece respectarea măsurilor de ținere sub control a răspândirii COVID-19 depinde în mare măsură de nivelul de încredere în instituții și în recomandările oamenilor de știință. Se impune așadar renunțarea la declinarea competențelor ministeriale, a comisiilor ce lucrează “sub anonimat” și a hotărârilor guvernamentale nefundamentate;

 • Accesul facil la servicii de asistență medicală, la asistență socială și la îngrijire pe termen lung poate asigura intervenția timpurie și monitorizarea procesului de prevenție. Sunt necesare mai multe servicii de îngrijire pe termen lung și de asistență la domiciliu precum și o mai mare flexibilitate în furnizarea lor. Dar totul ar putea fi realizat prin înlăturarea HAOSULUI din conducerea sănătății!

 • Potrivit cercetărilor Organizației Eurofound, tinerii se dovedesc a fi una dintre categoriile cele mai afectate de izolare, alături de persoanele fără un loc de muncă. Tinerii declară cel mai scăzut nivel de bunăstare. Oare ce programe sunt prevăzute pentru tineri? Lor le lipsesc spectacolele, sportul și distracția!

 • Și nu în ultimul rând, femeile care au fost mai afectate de criza provocată de pandemia de COVID-19 decât bărbații, din punctul de vedere al echilibrului între viața profesională și cea familială. Remedierea acestor probleme va fi esențială.

 • Se impune acordarea unei atenții deosebite condițiilor de viață ale vârstnicilor și nevoilor de servicii de îngrijire ale acestora, precum și situației veniturilor lor în timpul pandemiei și imediat după încheierea acesteia. Pensiile sunt mici iar prețurile cresc vertiginos! Majorările nu se întrevăd!

Sunt numai câteva probleme care ar trebui să preocupe actuala guvernare. Situația nu e deloc îmbucurătoare.

Potrivit studiului ”Indicele de Progres Social 2020” privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială, realizat de organizaţia nonprofit “Imperativul Progresului Social”, România se menţine pe locul 45 din 163 de ţări şi pe ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene.

România înregistrează 78,35 de puncte din 100 şi se regăseşte, conform studiului, în rândul ţărilor din a treia categorie din clasament, după Barbados, Bulgaria şi Mauritius.

Competența trebuie să-și regăsească locul în societatea noastră, ținând cont de faptul că aria calității vieții reprezintă pentru om valoarea vieții sale.


Vă mulțumesc, 

 

DEPUTAT

Constantin BÎRCĂ

Citeste restul postarii »

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu COMUNA GRĂDIȘTEA

26.03.2021 postat

Anexa nr. 5G

la procedură   


Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu 

COMUNA GRĂDIȘTEA

COMUNA GRĂDIȘTEA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul  MODERNIZARE REȚEA DRUMURI DE INTERES LOCAL ÎN COMUNA GRĂDIȘTEA, JUDEȚUL CĂLĂRAȘI propus a fi amplasat în Comuna Grădiștea .

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Călărași, Șoseaua Chiciu, nr. 2, județul Călărași și la sediul Comunei Grădiștea – Strada Calea Călărași, nr. 132, sat Grădiștea, comuna Grădiștea, județul Călărași, în zilele de luni – vineri, între orele 08:00 – 16:00. 

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Călărași. 

Primar,

Ec. Vasile MATEI

Citeste restul postarii »

Primăria Municipiului Călărași - Proiectul de buget pentru anul 2021 a intrat în dezbatere publică

24.03.2021 postat

Proiectul de buget pentru anul 2021 a intrat în dezbatere publică, conform prevederilor legale.

Potrivit Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, locuitorii municipiului Călărași pot transmite în scris, în termen de 15 zile de la publicarea pe site-ul instituției, respectiv în perioada 23.03.2021-06.04.2021, contestații privind proiectul de buget. Acestea se vor depune la Registratura Primăriei municipiului Călărași din strada București, nr.140A precum și la adresa de e-mail: office@primariacalarasi.ro

Proiectul de buget pentru anul 2021 poate fi consultat accesând următorul link: https://www.primariacalarasi.ro/.../PROIECT_BUGET_2021...


sursa: Fb Primăria Municipiului Călărași


Citeste restul postarii »

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa ordinară, joi, 25.03.2021, ora 16:30, în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi, cu următoarea ordine de zi

23.03.2021 postat
 
 1. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat, scoaterea din funcţiune, casarea şi valorificarea mijloacelor fixe aparţinând domeniului public al municipiului Călăraşi.
 2. Proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor aferente serviciului de salubrizare prestat în baza Contractului de delegare a gestiunii unei părţi a serviciului public de salubrizare a municipiului Călăraşi nr. 50742/23.12.2020, respectiv pentru activităţile Curăţenie căi publice – măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice şi Deszăpezire – curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei şi îngheţ.
 3. Proiect de hotărâre pentru completarea Anexei nr. 6 privind structura şi nivelul preţurilor şi al tarifelor pentru serviciile prestate, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 61/2020 privind reorganizarea şi funcţionarea Serviciului Public Pavaje Spaţii Verzi Călăraşi.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 40.000.000 lei în vederea finanţării unor investiţii publice de interes local.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare între Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călăraşi și Unitățile Administrativ Teritoriale învecinate precum şi Unitățile Administrativ Teritoriale de pe raza judeţului, în vederea prestării serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân și a tarifelor practicate în desfășurarea activităților specifice.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2020 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 7.  Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Anexei Hotărârii Consiliului Local nr. 129/23.09.2009 privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea ”Titlului de Cetăţean de Onoare” al municipiului Călăraşi.
 8. Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de ,”Cetăţean de onoare” al municipiului Călăraşi, domnului ing. Liviu Gabriel Muşat.
 9. Proiect de hotărâre privind conferirea titlului de ”Cetăţean de onoare” al municipiului Călăraşi, domnului prof. ing. Voinea Ghiorghe.
 10.  Proiect de hotărâre privind aprobarea criteriilor de punctare (criterii de eligibilitate, prioritate, restrictive şi de selecţie) pentru soluţionarea cererilor de locuinţe sociale precum şi actelor justificative pentru întocmirea dosarelor.
 11. Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a unui imobil – teren în suprafaţă de 341 mp, situat în intravilanul municipiului Călăraşi, strada Victoriei, nr. 2B, aparţinând domeniului privat al municipiului Călăraşi, conform cărţii funciare nr. 28330.
 12.  Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a unui imobil – teren în suprafaţă de 192 mp, situat în intravilanul municipiului Călăraşi, strada Victoriei, nr. 2B, aparţinând domeniului privat al municipiului Călăraşi, conform cărţii funciare nr. 28329.
 13.  Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a unui imobil – teren în suprafaţă de 183 mp, situat în intravilanul municipiului Călăraşi, strada Pescăruş, nr. 33 bis, aparţinând domeniului privat al municipiului Călăraşi, conform cărţii funciare nr. 25210.
 14.  Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a unui imobil – teren în suprafaţă de 2000 mp, situat în intravilanul municipiului Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 4, aparţinând domeniului privat al municipiului Călăraşi, conform cărţii funciare nr. 27218, pentru construirea unui complex de sport, loisir, agrement, servicii şi comerţ.
 15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul ”Îmbunătăţirea siguranţei navigabilităţii pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călăraşi - Silistra”, - faza proiect Tehnic.
 16.  Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii în parteneriat a Municipiului Călăraşi cu Judeţul Călăraşi în vederea finanţării şi implementării investiţiei din proiectul ”Îmbunătăţirea siguranţei navigabilităţii pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călăraşi - Silistra”.
 17. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri şi acţiuni pentru realizarea activităţii de bună gospodărire şi înfrumuseţare a municipiului Călăraşi.
 18. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţiei imobilului – teren în suprafaţă de 13.300 mp, teren arabil extravilan, situat în municipiul Călăraşi, tarlaua 63, parcela 23/2, identificat cu numărul cadastral 2960, carte funciară 4849, în favoarea Municipiului Călăraşi de către S.C. ”FERTIAGRO” S.R.L.
 19.  Proiect de hotărâre privind asocierea municipiului Călăraşi cu judeţul Călăraşi şi Serviciul Public Spaţii Verzi, în vederea constituirii Asociaţiei Handbal Club Dunărea Călăraşi 2021.
 20. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călăraşi.
 21. Proiect de hotărâre privind dezmembrarea în două loturi a imobilului teren în suprafaţă de 23359 mp, având numărul cadastral 32449, situat în municipiul Călăraşi, zona DANUBIUS PARK.
 22. Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a unui imobil – teren, proprietate privată a municipiului Călăraşi, în suprafaţă de 2000 mp, situat în Călăraşi, strada Ing. Bârcă Gheorghe, nr. 2, cu numărul cadastral 23154.
 23. Diverse:
 24. Raportul Primarului Municipiului Călăraşi pe anul 2020.
 
Primar,
Dulce Marius Grigore
Citeste restul postarii »