Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

Dunărea Călărași vrea înapoi în Divizia A

1.07.2019 postat


Determinarea cu care se bate staff-ul Consiliului Județean Călărași să readucă Dunărea Călărași în Divizia A este demnă de remarcat.
Într-o conferință de presă susținută pe 1 iulie 2019, la sediul Consiliului Județean, Președintele VASILE ILIUȚĂ, a arătat determinare maximă pentru a readuce Dunărea în barca învingătorilor din divizia A.
Cristian Dumitru Pustai a fost prezentat oficial ca noul antrenor al Dunării, însoțit de Eugen Pârvulescu ca președinte executiv.
Brișan Florentin l-a catalogat pe noul antrenor al Dunării ca un exemplu de profesionalism și și-a exprimat încrederea că se poate promova.
Pustai vine de la Gaz Metan, după 7 ani de continuitate și are contract pe 2 ani la Dunărea Călărași.
În schimb, Eugen Pârvulescu a semnat pe 3 ani și dorește înființarea unei Academii de Fotbal la Călărași.
Președintele CJC, Vasile Iliuță a declarat că va susține acest proiect cu Academia de Fotbal. La Grupul Școlar Auto există o clasă de sport. Vasile Iliuță vrea să susțină o clasă de sport.
Eduard Grama , membru în Consiliul Director al Dunării a declarat că s-a făcut plângere la Comisia de Disciplină a FRF, după Cluj, pentru o influență neconformă a lui Gigi Becali, urmînd să se meargă și la TAS. Se joacă cu toate armele ca Dunărea să revină în prima ligă.

Citeste restul postarii »

Raportul de Activitate al Asociației de Dezvoltare Intercomunitare Ecoaqua pentru anul 2018

18.06.2019 postat

   Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECOAQUA


                Str.Progresul, Nr 27, Bloc BBB, Călăraşi, jud Călăraşi, Cod Fiscal 15559885                                                                                                                           Tel 0242/316.764/Fax 0242/317.133, e-mail: asociatia@adiecoaqua.ro, www.adiecoaqua.ro

 
Pentru a fi la curent cu cele mai importante informații despre modul în care a fost gestionat serviciul de apă și canalizare, în anul 2018 accesați site-ul ADI ECOAQUA, http://www.adiecoaqua.ro/raportactivitate.html

 


Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecoaqua pune la dispoziția publicului cele mai complete materiale privind gestionarea serviciului, activitatea operatorului public ECOAQUA SA, precum și a Asociației :

- Raportul general de monitorizare al operatorului pe anul 2018 – raport care analizează întreaga activitate a operatorului regional, prin intermediul a mai multor categorii de indicatori ( de performanță, performanță garantați, statistici și de monitorizare ). Indicatorii, în număr de 144, sunt evaluati comparativ pentru anii 2017, 2018, reușind să surprindă majoritatea aspectelor cantitative și calitative ale activității operatorului regional. Structura raportului permite analiza pe fiecare localitate în care operează ECOAQUA S.A., existând posibilitatea obținerii de rapoarte comparative pentru fiecare indicator;


- Raportul Autorității Tutelare pe anul 2018 – raport în cadrul căruia sunt evidențiate activitățile întreprinse de ADI ECOAQUA în calitate de autoritate tutelară. În plus este analizată activitatea Consilliului de Administrație al operatorului, în functie de gradul de îndeplinire a obiectivelor anuale stabilite prin Scrisoarea de așteptări, obiective asumate de membrii Consiliului de Administrație prin contractul de mandat;


          - Raportul de Activitate al Asociației de Dezvoltare Intercomunitare Ecoaqua  este structurat pe doua parti : Activități derulate pentru exercitarea de către asociațiea mandatului acordat de asociaţi ( monitorizarea activității operatorului, construirea sistemului comun GIS, exercitarea atribuțiilor de autoritate tutelară, imagine și comunicare ) si Activități proprii de funcționare ( organizarea ședințelor Consiliului Director și ale Adunării Generale a Asociației, activitatea financiar – contabilă, activitate  juridică, procesul achiziţiei clădirii de birouri în care îşi are sediul Asociaţia, activitatea de achizitii publice 2018, activitatea de resurse umane ). Raportul de activitate cuprinde și trei anexe, respectiv :

- Raportul cenzorilor Asociației pe anul 2018 – raport întocmit de comisia de cenzori prin care este analizată activitatea financiar contabilă, comisia concluzionând că activitatea de contabilitate este ținută corect și la zi;

Citeste restul postarii »

Prin contractul pe care îl semnăm astăzi arătăm încă o dată ca administrația județeană pe care o conduc nu oferă călărășenilor promisiuni și vorbe goale, ci fapte concrete pentru bunăstare!

4.06.2019 postat


Nu vorbim de bani europeni, aducem bani europeni! Nu scriem proiecte, pe care se pune apoi praful prin sertare, ci realizăm proiecte pentru o viață mai bună!
Investițiile în infrastructură reprezintă, pe lângă un indicator al vieții civilizate, o resursă vitală pentru atragerea de investiții în județ!

Știu că vă doriți un județ cu o infrastructură rutieră la standarde europene, așa că multe din investițiile noastre țintesc acest deziderat. Ne dorim cu toții să circulăm pe drumuri mai bune și vom reuși! Împreună!
Contractul pe care îl vedeți aici presupune modernizarea a două drumuri județene: DJ 402 și DJ 302.
DJ 402 face legătura între Curcani și granița cu județul Ialomița, iar DJ 302, între Belciugatele și granița cu județul Ialomița.
Vorbim despre peste 63 de kilometri de drum județean pe care se va turna asfalt, pe care vor fi marcaje rutiere, poduri și podețe și, foarte important, pe care vom construi 32 de stații de autobuz ( 4 statii pe - dj 302 si 28 de statii pe - dj 402).
Valoarea totală a contractului este de 90 de milioane de lei, pe care i-am atras prin POR, iar lucrările propriu - zise vor începe în aproximativ o lună, imediat dupa ce vom emite ordinul de execuție.
Încă un aspect important! Atenție! Bugetul de anul acesta, ne permite să continuăm, în același ritm susținut, să finalizăm lucrările începute și să deschidem șantiere noi, pe o suprafață de 220 de km de drum!
Sunt sigur că împreună, cu răbdare, seriozitate și multă muncă, vom putea să facem din Călărași un județ model în ceea ce privește calitatea drumurilor pe care circulăm!
Citeste restul postarii »

PSD - Patrioți în Europa. ROMÂNIA MERITĂ MAI MULT!

22.04.2019 postat

Citeste restul postarii »

ECOAQUA SA CALARASI SE PREGATESTE DE SEMNAREA PROIECTULUI POIM

13.03.2019 postat


In cadrul unei conferinte de presa, Cezar Neagu, directorul Ecoaqua SA Calarasi a atacat problema semnarii contractului de mare anvergura pe fonduri POIM.
Directorul Cezar Neagu e nemulțumit că sunt ținuți în loc de hîrtii și proceduri care sunt mult prea complexe. De doi nu s-a semnat cu UE niciun proiect. Doar Constanța ar fi semnat proiect POIM, pe intern, dar nu e agreat și de responsabilii europeni ai proiectului. Turda, după ce a semnat intern, ar fi fost respins. Ecoaqua Călărași are specialiștii proiectului derulat anterior.
S-a ajuns la a 5-a revizie a Studiului de Fezabilitate, suma proiectului a fost restrânsă de la 326 milioane euro la 260 milioane euro, prin căderea unor localități mici neeligibile cu câteva zeci de locuitori.
Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României identificate în Acordul de Parteneriat 2014-2020 şi în acord cu Cadrul Strategic Comun şi Documentul de Poziţie al serviciilor Comisiei Europene.

Citeste restul postarii »

Deficitul comercial al României este normal pentru realitățile economice pe care le trăim în prezent

12.02.2019 postat

 Cu alte cuvinte, este normal ca, în condițiile unor creșteri salariale consistente, dar și pe fondul creșterii punctului de pensie, să crească și puterea de cumpărare a românilor, care își permit acum să achiziționeze bunuri și servicii care să le crească nivelul de trai.
Importurile sunt în creștere tocmai din acest motiv – România importă o serie întreagă de medicamente, destinate îndeosebi pensionarilor, dar nu numai, dar și alimente și autoturisme, majoritatea acestora cumpărate de salariați, cererile pentru aceste produse și bunuri fiind o consecință directă a puterii de cumpărare în creștere. 
Cu siguranță, dacă liberalii s-ar fi aflat la guvernare, ar fi preferat să taie pensiile și salariile românilor, așa cum au făcut-o formațiunile de dreapta și în alte rânduri, doar de dragul unei balanțe comerciale care să arate bine pe hârtie dar care să arate prost în buzunarele românilor. 
Dimpotrivă, în timpul guvernării social-democrate a crescut puterea de cumpărare a românilor, care acum își permit mult mai mult, pe fondul creșterilor salariale și a pensiilor.
În plus, pentru a răspunde criticilor nefondate, datoria publică guvernamentală este în scădere, de la 37,6% din PIB în 2016 la 34,9% din PIB acum, iar deficitul de cont curent este la nivelul de 7,4% din PIB.
În aceste condiții, este limpede pentru oricine că dincolo de cifrele bugetului pe 2019 stau calcule concrete și estimări realiste privind evoluția economiei. 
Așa cum am mai spus, prefer un buget bine creionat la început de 2019, decât un buget făcut în grabă la finalul lui 2018.

Citeste restul postarii »

Cele două persoane decedate din cauza virusului gripal tip B din sezonul 2017-2018, nu erau vaccinate antigripal

21.01.2019 postat

 

 

 

 

Pentru protejarea prin vaccinare antigripala a populatiei cu risc crescut, in sezonul 2018- 2019, judetului Calarasi is-au distribuit 44.470 doze vaccin antigripal ( fata de 20.382 doze vaccin antigripal sezon 2017 - 2018). In judetul Calarasi, in sezonul actual 2018 - 2019, nu au Cost confirmate cu laboratorul cazuri de gripa pana la aceasta data.
Situatia vaccinarii antigripale la nivelul judetului, pana la data de 13.01.2019,este redata in tabelul anexat la prezenta.

In sezonul 2017 - 2018, au fost inregistrate doua decese , cu confirmare de virus gripal B:
Ambele decese au fost la persoane apartinand grupelor de rise inalt de evolutie severa a gripei, pentru care se recomanda vaccinarea antigripala: 1. Persoana de sex ferninin, in varsta de 65 ani, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata antigripal, confirmata cu virus gripal tip B. 2. Persoana de sex feminin, in varsta de 24 ani, gravida, dar nevaccinata antigripal, confirmata cu virus gripal tip B.
Sursa: DSP Calarasi catre ziarului Abc Civic Calarasi

Citeste restul postarii »

Toaleta NU ESTE COS DE GUNOI !

19.12.2018 postat

   C:\Users\a\Documents\WEBSITE ECOAQUA\NR 2\Sigla ecoaqua.jpg    

                                


Compania de Apa ECOAQUA SA CALARASI deserveste (asigura intretinerea)  sistemelor publice de canalizare-epurare avand ca obiect preluarea apelor uzate menajere si industriale din localitatile  Calarasi, Oltenita, Urziceni, Lehliu Gara, Fundulea si Budesti.

Intretinerea acestui sistem de canalizare este foarte mult ingreunata de faptul

ca, in particular   cetatenii deverseaza  prin toaletele din locuinte  sau direct in conductele publice,  o cantitate foarte mare de materii si materiale care NU AU CE CAUTA intr-un sistem de preluare a apelor uzate menajere: haine, carpe, materiale de igiena personale, deseuri solide, pungi si recipiente PVC, materiale de constructii, grasimi si seuri animale, uleiuri alimentare sau auto si mai ales in aceasta perioada restul provenit din distilarea fructelor (borhot)

          Aceste materiale  infunda sistemul de  canalizare, obtureaza treptat sectiunile  conductelor reducand capacitatea de preluare  a apelor uzate menajere si blocheaza functionarea  statiilor de pompare ape uzate. Efectul blocajelor generate de aceste materiale este resimtit in primul rand tot de locuitorii din zona, urmare a refularii de ape reziduale in case, pe proprietati sau spatii publice.

          Pe langa neplacerile cauzate de refularea dejectiilor care in sine genereaza disconfort si chiar amenintare  la adresa sanatatii publice, nu este deloc de neglijat mirosul provenit din canalizare atunci cand aceasta se blocheaza.

         Supunem atentiei  populatiei ca toaleta  din locuinta  si sistemul de canalizare stradal NU REPREZINTA cosul dumneavoastra de gunoi.

        Sistemul de  canalizare este  destinat a prelua  exclusiv apele uzate menajere  si pluviale, orice alte materii,  obiecte, materiale ajunse in sistem  va necesita interventii multiple, care consuma   importante resurse financiare si umane, suportate indirect tot de catre Dumneavoastra.

    ECOAQUA  va interveni de fiecare data cand se constata disfunctionalitati ale sistemului de canalizare, dar tinand cont de faptul ca primii afectati de acestea sunteti Dumneavoastra, facem un nou apel prin care va rugam sa luati toate masurile pentru o utilizare a toaletelor din locuinte si a sistemului  de preluare a apelor uzate menajere in general, strict pentru scopul pentru care sunt destinate.

                                                       Va multumim!

                                                ECOAQUA SA CALARASI


Citeste restul postarii »

ECOAQUA SA ISI DORESTE O COMUNICARE MAI EFICIENTA CU UTILIZATORII

19.12.2018 postat

Pentru a imbunatati relatia client - furnizor ECOAQUA SA a dezvoltat mai multe canale de comunicare, in vederea transmiterii catre utilizator de informatii corecte, argumentate legal, care sa genereze o incredere mai mare a clientilor in compania ECOAQUA SA.
Utilizatorii  serviciilor de apa si canalizare prestate de ECOAQUA SA Calarasi, persoane fizice si juridice, pot  contacta prin diferite moduri personalul specializat al operatorului pentru rezolvarea problemelor survenite in relatia cu unitatea noastra, sau pentru a solicita avize, bransari sau racordari la imobile.
Astfel exista urmatoarele cai de informare si transmitere a solicitarilor:
1.Comunicarea clasica prin telefon si e mail catre sediile sucursalelor sau dispeceratele cu program NON STOP, care se regasesc inscrise pe website-ul www.ecoaqua.ro, sectiunea Contact
2.Informarea despre diferite anunturi, comunicate de presa, intreruperi programate a distributiei apei, calitatea apei prin intermediul website-ului www.ecoaqua.ro
3.Informarea in timp real despre comunicari adresate utilizatorilor prin intermediul paginii create pe facebook.com/ECOAQUA.
4.Informare/evidenta a facturilor emise, a platilor efectuate, a soldului restant si indexului facturat prin aplicatia “Contul meu ECOAQUA” pe care utilizatorii si-l pot crea pe website-ul www.ecoaqua.ro sectiunea Autentificare/Inregistrare cont.
Daca rezolvarea problemei implica detalierea si obtinerea de informatii suplimentare, ceea ce  necesita deplasarea catre unitatea noastra, atunci va asteptam la sediul CENTRULUI DE INFORMARE SI RELATII CU PUBLICUL, deschis in Municipiul Calarasi, str N Titulescu, Bloc D2 Scara 2, Parter Telefon: 0342 404 023, cu program de la 10.00 la 17.30 zilnic de LUNI pana VINERI
De asemenea daca considerati ca nu sunteti multumit de solutionarea problemei dumneavoastra, puteti solicita o audienta la conducerea executiva, conform urmatorului program:
ECOAQUA SA operator regional
NEAGU CEZAR  PAUL -Director general                           MARTI  orele: 15.00 - 16.00
NEACSU CONSTANTIN -Director executiv comercial      JOI  orele : 10.00 - 11.00

ECOAQUA SA Sucursala Calarasi

CUTAR NICOLAE -Inginer sef                                                   JOI orele: 14.00 - 15.00

ECOAQUA SA Sucursala Oltenita
CRACIUN  MARIN- Director                                          LUNI orele: 10.00 - 12.00
CHIRICA  MARIAN  -Coordonator tehnic                    MARTI orele; 13.00 - 15.00

ECOAQUA SA Sucursala Urziceni
NICULAE CONSTANTIN  NICULAE- Director            MARTI orele: 10.00 - 11.00
MATACHE MARIAN  -Inginer sef                                      MARTI orele: 11.00 - 12.00

NOTA: Inscrierile se fac la Secretariat ECOAQUA-SA operator regional Tel: 0242 312 705, Mobil: 0372 714 752, sau prin CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII CU PUBLICUL Str N Titulescu Bloc D2 , Scara 2 Parter (langa casieria RCS RDS), Tel:0342 404 023

Citeste restul postarii »

Codrin Ștefănescu îl susține pe Iulică Iacomi -noul șef al PSD Călărași

15.12.2018 postat

Noul Birou Permanent al PSD Călărași numără nu mai puțin de 4 parlamentari -senator Roxana Natalia Pațurcă, deputat Nicolicea Eugen, deputat Vrăjitoru Sorin și ...deputat Cristian Sefer.

Cu mână de fier, radicalul Codrin Ștefănescu a criticat dur pe fostul șef PSD Călărași, Pandea Ciprian, care a mușcat mîna care l-a hrănit (Liviu Dragnea) și a făcut alegeri fără agrementul centrului, invalidate.

Iulian Iacomi , noul șef al PSD Călărași este agreat de centru și Liviu Dragnea va participa la alegerile din Organizația Județeană, a garantat Codrin Ștefănescu, unul din oamenii de încredere ai lui Dragnea. Așteptăm să vedem cum se va comporta politic Iacomi în raport cu adversarul PNL, care conduce și acum județul.

Codrin Ștefănescu a anunțat și noua politică la PSD Călărași, a ușilor deschise, a revalorificării vechilor membri. Fostul șef PSD, Doru Ioan Tărăcilă a fost prezent în noua echipă. Se vrea dublarea numărului de membri al PSD Călărași. Nu a fost observat pe timpul conferinței de presă George Chiriță, precum și alți membri de vază ai fostei echipe.

Directori de deconcentrate, șefi, inspectori vor fi reevaluați pînă la 15 ianuarie 2019 și se pare că vor fi surprize 

De neînțeles cum PSD nu își revendică posturi de directori în deconcetrate. Tot felul de cărători de mapă ai șefului de partid, soți de neveste cu BEC-ul mare din vechiul regim stau agățați  cu dinții de scaune în loc să facă pas în spate. Hal de examen, de executiv, să dai examen singur pe post, cu partidul vechi în spate, să bifezi la a 3-a mână examenul și să nu pici de prost. Se pare că PSD a jucat pînă acum pe ,,mână tristă” și la mâna PNL. 

 

 

Citeste restul postarii »

PROTEJARE APOMETRE (CONTOARE DE APĂ RECE) PE PERIOADA RECE

14.12.2018 postat

      ECOAQUA SA Calarasi  comunica clientilor sai ca au obligatia sa ia masuri de protejare a apometrelor, atunci cand  acestea se afla in interiorul proprietatii individuale.


       Astfel, utilizatorii de la imobile case individuale sunt sfatuiti sa se asigure ca este pus etans capacul pe caminul de apometru, iar daca acesta este intr-o zona deschisa ar trebui protejat si apometrul cu robinetii de manevrare, printr-un material termoizolant (vata minerala,  polistiren).

      De asemenea, daca exista in instalatia interioara robinet  de prelevrare apa, folosita pe perioada rece, acesta trebuie de asemenea sa fie izolat termic cu vata minerala. Reamintim ca nu este indicat sa se lase robinetul sa curga cu debit foarte mic, ca masura contra inghetului, deoarece apometrele noi, cu transmitere la distanta, sunt mai performante si vor inregistra aceste consumuri, marind astfel considerabil valoarea facturii.


          Pentru utilizatorii de la imobile condominii (scari de bloc) recomandam, pentru apometrele amplasate in subsoluri, reducerea suprafetelor gurilor de ventilatie,  pentru a mentine temperatura peste limita de inghet a apometrelor, iar in cazul existentei apometrelor pe casa scarii este necesar ca ferestrele si usile de acces in scara sa fie inchise etans.


        Inghetarea apometrului determina blocarea si deteriorarea sa, iar acest lucru poate duce la inundarea caminului sau lipsa apei in instalatia interioara. Protejarea apometrului, precum si protejarea si verificarea  instalatiei interioare pe traseul de la apometru pana la consumator, este obligatia utilizatorului, conform prevederilor contractului de furnizare.


     In cazul in care apometrul sau instalatiile de apa se defecteaza ca urmare a inghetului, nefiind protejate corespunzator, utilizatorul va suporta costurile inlocuirii acestora.


        Eventualele probleme legate de functionarea apometrului sau in general a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare pot fi semnalate la urmatoarele dispecerate-sucursale  cu program non stop din aria de operare:


 1. DISPECERAT NON STOP SUCURSALA  ECOAQUA CALARASI

 •  TELEFON : 0242.313.720


 • Email : dispecerat.ecoaqua@yahoo.com

Localitati in operare: Calarasi,  Lehliu-Gara, Fundulea,  Lehliu, Dorobantu, Nicolae Balcescu, Lupsanu, Ileana, Belciugatele, Independenta.


 1. DISPECERAT  NON STOP SUCURSALA  ECOAQUA OLTENITA

 • TELEFON – 0242.510.279

 • Email : disp_ecoaqua_oltenita@yahoo.com

Localitati in operare: Oltenita,  Budesti, Soldanu, Crivat, Plataresti, Spantov.


 1. DISPECERAT NON  STOP SUCURSALA ECOAQUA  URZICENI

 • TELEFON – 0243.254.723

 • Email : urz.secretariat@ecoaqua.ro

Localitati in operare: Urziceni, Grindu.


                                                                               Departament comercial

                                                           ECOAQUA SA Calarasi


Citeste restul postarii »

CĂCIULEALA.TREZ VERSUS INFORMATIZARE COMPLETĂ ȘI DESCONGESTIONAREA PARCĂRII

26.11.2018 postat

Căciuleala pentru un rahat de hârtiuță ruptă dintr-o coala cu rigla, cu o ștampiluță triunghiulară costă agentul economic nu mai puțin de 2 drumuri, 2 parcări imposibile în fața palatului de finanțe -unde nu găsești un loc decent și trebuie să faci câteva tururi să găsești loc de parcare, 2 urcaturi de scări, 2 coborâturi până la etajul 2.


Am folosit cifra 2 să înțeleagă toate proastele și proștii că Sictirul poate fi și public.  


O dată agentul economic, un fel de agent 007, trebuie să urce să pescuiască celebra hârtiuță, apoi să fugă cu ea la contabilitate să i se facă un ordin de plată, cu care trebuie să urce iar să-l depună victorios.


Pentru ce ?!


Că statul nu vrea să piardă câțiva angajați prin informatizare completă și plata exclusiv on/line, pe care însă o impune la declarațiile agenților economici.
 Dar așa ieșim în fața instituției să vină presa să le facă poze că le scade numărul și valoarea.
Ce greu e a fi Om și nu o jarlă cu osul în gât!


Beneficiile informatizării:


1. Scăpăm de căciuleală și plățile se văd și se fac mult mai rapid. Scăpăm de rahatul de hârtiuță rupt cu rigla.
2. Se descongestionează complet instituțiile adiacente palatului de finanțe -justiție, spital, apa/canalul, inspecția muncii -populația/agenții economic ar putea să facă plăți online, obligatoriu sau de ce nu la un ghișeu externalizat din finanțe la capătul orașului.
3. Trăim în prezent și nu în secolul trecut...Nu ne mai sfidăm inteligența și șoriciul...

fără nicio stimă,
Sictir Ionică

Citeste restul postarii »

Dialogul cu eternitatea / Cosmin Petronel Amza - drama copilului de dincolo

27.10.2018 postat

 

Rar ai ocazia să vezi iubirea unui tată faţă de fiul pierdut, o dramă care să fie condensată în versuri, în trăiri care încearcă să readucă la viaţă pierderea imensă suferită. Viaţa lui Tudor Amza, autorul lansării mai multor cărţi cu o esenţă grea, cu cuvinte grele, poetice, care face fiinţa umană să gândească profund pare să se fi oprit la momentul pierderii fiului său, Cosmin Petronel Amza.
Tudor Amza caută să îşi explice cum ar putea să prelungească personalitatea lui Cosmin prin el însuşi, drept , ridicat în picioare, dar secerat de drama emoţiei, caute soluţii de comunicare cu fiul său, explicaţii, soluţii să reuşească supranaturalul de a readuce înapoi. Realizează că nu poate, dar nu se dă bătut.
Plecat din câmpia Bărăganului, Beilic-ul, Iezeru, din comuna Jegălia, Tudor Amza, surprinde profund, cititnd publicului prezent la lansare, esenţa unei fântâni, a copilărei sale, în care s-au reflectat oameni care veneau după o găleata de apă, formă a vieţii, dar şi faptul că oamenii care trageau de cumpăna fântânii şi s-au reflectat în oglinda apei sunt acum, în deal, trecuţi şi uitaţi, în lumea celor veşnici. Oglinda fântânii duce dorul tuturor care s-au adăpat din apa ei, o apă a cunoaşterii şi eternităţii. ”Câmpia îşi revendică altarul” încadrează această revelaţie.
Prezenţa profesoarei lui Cosmin Petronel Amza, doamna Stela Anghel, care l-a evocat pe fostul său elev la una din clasele sale, aducând în memoria colectivă. Cu cuvintele dascălului care şi-a iubit elevul a mângâiat inima tatălui îndoliat. Una din elevele prezente la lansare a citit versuri din poeziile scrise de Cosmin Petronel Amza.
Evenimentul a fost posibil cu implicarea personalului de la Biblioteca "Alexandru Odobescu" a judeţului Călăraşi, cu gazdă bună Florin Rădulescu la sediul Muzeului Municipal Călăraşi, cu implicarea Direcţiei Judeţene de Cultură, prin profesor Sorin Danciu. Au fost prezente diverse personalităţi, televiziuni locale şi naţionale, oameni de cultură, cadre didactice, elevi, cunoscuţi ai generalului Amza.
Drama generalului Amza Tudor, fost şef de poliţie călărăşean este cea a unui asasinat la adresa lui Cosmin Petronel, în care mobilul ar fi fost un program informatic dezvoltat de copilul său, cu o evoluţie spectaculară în lumea universitară şi politică a timpului. Cu ochiul criminalistului, Tudor Amza a sesizat grave inadvertenţe la locul posibilului asasinat, dar cazul a rămas cu autor necunoscut, cu fapta în cercetare.

Radu Emanuel

Lansare de carte Tudor Amza şi Cosmin-Petronel Amza

Biblioteca Judeţeană ''Alexandru Odobescu'' din Călăraşi a organizat în colaborare cu Muzeul Municipal Călăraşi şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Călăraşi, un eveniment cultural prilejuit de apariţia volumelor de versuri ”Câmpia îşi revendică altarul” şi ”Joc grav”, autor Tudor Amza şi ”Recurs (Sunt iubit de Dumnezeu)”, autor Cosmin-Petronel Amza, precum şi a volumului de proză, in memoriam Cosmin-Petronel Amza, ”În dialog cu eternitatea”, autor Tudor Amza.
Începând cu ora 15.00, în data de 24 octombrie 2018, în Sala Mare (etaj) a Muzeului Municipal Călăraşi, am fost onoraţi să îl avem în mijlocul nostru pe prof. univ. dr. Tudor Amza, personalitate contemporană marcantă, autor de poezii, eseuri, tratate universitare cu subiecte juridice şi autor al primului tratat de criminologie, premiat de Uniunea Juriştilor din România.
”Prin publicarea acestor volume, doresc să-mi culeg lacrimile în strofa poeziei, ştiut fiind faptul că această aplecare a mea către poezie nu a debutat odată cu plecarea lui Cosmin, ci o am, cred, dintotdeauna. Eu şi Cosmin am fost şi vom fi mereu îmbrăţişaţi. În viaţă, dar şi în moarte, în preocupări dar şi în speranţă, în căutări dar şi în iubirea pentru semeni şi, îndeosebi, în iubirea comună către Dumnezeu. (...) De aceea, acum, la şapte ani de la plecarea lui Cosmin, m-am decis să port acest dialog cu eternitatea.”, mărturiseşte autorul.

 

Citeste restul postarii »

Cuțitar beat prins de jandarmi la sesizarea unui copil

19.10.2018 postat

Un copil curajos din Călărași a sesizat jandarmii despre faptul că un bărbat amenință trecătorii cu un cuțit

În data de 18.10.2018, în jurul orei 21.00, o patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași compusă din : Plt.maj. Doicin Ionuț, Plt.maj. Stan Ionuț, Plt.adj. Alecu Iulian și Sg.maj. Dicea Mihai, aflându-se în executarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Călărași, în zona ,,5 Călărași”, Strada București, a fost sesizată de un copil că în fața unui magazin un bărbat, aflat în stare avansată de ebrietate, amenință trecătorii cu un cuțit, creând panică în rândul oamenilor din zonă. Ajunși la fața locului, oamenii legii au identificat un bărbat, agitat, care avea în mână un cuțit și adresa injurii și amenințări cu acte de violență la adresa trecătorilor.

Jandarmii din cadrul patrulei au intervenit pentru prinderea și imobilizarea persoanei în cauză, somând persoana să arunce cuțitul și să nu mai adreseze injurii la adresa trecătorilor. Acesta nu s-a supus somațiilor verbale ale oamenilor legii și a continuat, în timp ce avea cuțitul în mană, să profereze injurii și amenințări cu acte de violență la adresa jandarmilor.

Cel în cauză a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Călărași unde a fost identificat în persoana numitului T.V, în vârstă de 58 de ani, domiciliat în Municipiul Călărași.

În cauză au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale potrivit prevederilor art.61 CPP pentru infracțiunea de ultraj, prevăzută la art.257 CP, și pentru infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută la art.371 CP, și înaintate pentru continuarea cercetărilor lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Citeste restul postarii »

Se înmulțesc cazurile cu drogați prinși în Municipiul Călărași

19.10.2018 postat


(n.r.-se pare că sursa ar fi ,,cunoscută” în areal...)

Posesori de substanțe interzise ,,deranjați” de jandarmii călărășeni


În data de 17.10.2018, în jurul orei 10.50, o patrulă de jandarmi, fiind în executarea atribuţiilor de serviciu, a observat pe str. Cornişei din mun. Călăraşi doi bărbați care aveau un comportament suspect.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că se numesc B. B. A. în vârstă de 23 de ani şi E. V. N. în vârstă de 21 de ani, ambii din mun. Călăraşi, jud. Călăraşi, iar, în momentul depistării, asupra numitului B.B.A. a fost găsită o țigaretă confecționată, conținând resturi vegetale uscate de culoare galben-maro și o rolă de foițe pentru confecționarea țigaretelor.

În cauză au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale potrivit prevederilor art.61 CPP pentru deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.În data de 16.10.2018, în jurul orei 19.50,  o patrulă de jandarmi, fiind în executarea atribuţiilor de serviciu, a observat pe str. Cornişei din mun. Călăraşi doi bărbați care aveau un comportament suspect.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că se numesc G.B.P. în vârstă de 33 de ani şi Z.V. în vârstă de 24 de ani, ambii din mun. Călăraşi, jud. Călăraşi, iar, în momentul depistării, asupra numitului G.B.P. au fost găsite două pliculeţe din material plastic conținând o substanţă vegetală uscată de culoare galben-verzuie.

În cauză au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale potrivit prevederilor art.61 CPP pentru deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.


În data de 12.10.2018, în jurul orei 13.00, oamenii legii, fiind în executarea atribuţiilor de serviciu,  au depistat în zona “Amfiteatru”, pe str. Cornişei, doi bărbați care aveau un comportament suspect.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că aceștia se numesc P.I.I. în vârstă de 38 de ani si C.V.T. în varstă de 29 de ani, ambii din mun. Călăraşi.  

În momentul depistării, asupra numitului P.I.I, a fost găsită, într-o folie de aluminiu, o substanţă de culoare maro (baton de aproximativ 2 cm.), pe care, din declaraţiile acestuia, ar fi cumpărat-o de la o persoană de sex masculin ca fiind “haşiş”.

În cauză au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale potrivit prevederilor art.61 CPP pentru deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.


COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Citeste restul postarii »

Drogat din Gălbinași, prins în Călărași cu 2 pliculețe în buzunare

Știri calde, păduchi proaspeți! 130 copii descoperiți cu păduchi în județul Călărași, la triajul epidemiologic

1.10.2018 postat

In urma triajului epidemiologic efectuat prescolarilor si elevilor la redeschiderea
unitatilor de invatamant din judetul Calarasi dupa vacanta de vara, din datele transmise de
personalul medical care a efectuat triajul in colectivitati de copii si elevi si centralizate
pana la data de 30.09.2018, au rezultat urmatoarele :
au fost examinati un numar de 24097 copii, dintre care 13135 copii in mediul
urban si 10962 copii in mediul rural;
in randul copiilor examinati au fost depistati cu boli infectoparazitare acute un
numar de 153 copii, dintre care 35 in mediul urban si 118 in mediul rural;
cazurile de imbolnavire depistate in urma triajului epidemiologic au fost
reprezentate de :
• Pediculoza ( paduchi) : 130 cazuri ( din care 23 cazuri in mediul urban si
107 cazuri in mediul rural). La recontrol pediculoza s-a mentinut la 11
cazuri, toate in mdiul rural.
• Micoze: 12 cazuri, toate in mediul urban

Citeste restul postarii »

Ciprian Pandea ales președinte al Organizației Județene PSD Călărași în cadrul conferinței de alegeri

21.09.2018 postat
Citeste restul postarii »

3,73 MILIARDE LEI VECHI A COSTAT FESTIVALUL FLORI DE MAI VERSUS ÎNCASĂRI DE 51,8 MILIOANE LEI VECHI

10.07.2018 postat

 Avem valoare, cum ar spune Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași...

 

 Florile de Mai au costat 3,73 miliarde lei vechi, iar încasările au fost de 51,8 milioane lei vechi


Total cheltuieli Festival Flori de Mai - 373.413 lei
Încasări de la spectacol – 3580 lei din vânzarea biletelor + 1600 lei taxă participare=5180 lei

N.r. Curiozitatea noastră este câți călărășeni s-au uitat la TVR 3 pentru cei 300 milioane lei vechi dați de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași... De serviciile de creație, mape și alte chestii-trestii mai jos...

Cheltuieli detaliate:

 • Onorariu juriu, artiști, dirijor, instrumentiști, prezentatori, orchestrații piese concurs – 146.977 lei 
 • Premii : 69.000 lei
 • Cazare – 29.570 lei
 • Mash-uri, afișe, invitații, trofeu, diplome, ecusoane, mape, fotografii, servicii creație – design, postere etc. - 17.937 lei
 • Show lasere : 9.996 lei:
 • Scenografie – scenă, sistem lumini, sistem sonorizare, aranjamente florale, decoruri etc. - 63.409 lei
 • Înregistrare transmisie TVR3 - 30.000 lei
 • Publicitate presă – 800 lei
 • Taxă autorizație UCMR – ADA - 3.570 lei
 • Serviciu Ambulanță - 1.384 lei
 • Servicii de pază - 443 lei 
 • Cheltuieli diverse - 327 lei
foto:arhiva
Citeste restul postarii »

MINCIUNĂ TUDORICĂ DE LA MITRENI DESPRE SUTA DE MILIOANE LEI VECHI BĂGATĂ LA ZIUA COMUNEI ȘI SEDIU DE PRIMĂRIE DE 2,11 MILIARDE LEI

22.06.2018 postat

 


Primarul comunei Mitreni, Minciună Tudorică a gasit o metoda sa ,,economiseasca„ din suta de milioane lei vechi, dată cu larghețe la zilele comunei, prin rotitul banului la societatea gospodărească. Nu la fel de mână strânsă a fost la dat cu artificii si la publicitate. Mai bine tăia de la paza.
FOCURI DE ARTIFICII DE 30 MILIOANE LEI VECHI CU PIROMANIA...
PUBLICITATE ... DINTR-UN FOC DE 26 MILIOANE LEI VECHI LA DUMITRU DRAGON ...
PRESTARI SERVICII DE RESTUL, ADICĂ DE 44 MILIOANE LEI VECHI, CU O SOCIETATE A PRIMĂRIEI, RESPECTIV SC GOSPODARUL MITRENI SRL, CA SĂ RĂMÂNĂ BANI IN CASĂ.
ȘI UN SEDIU NOU DE PRIMĂRIE DE 2,11 MILIARDE LEI, CU TVA...
Primarul Minciună Tudorică se remarcă printr-un spectaculos cont de card de peste 5,1 miliarde lei vechi, aparut in declaratia de avere din 25.05.2018. 

http://primariamitreni.ro/index.php/ro-ro/informatii-de-interes-public/declaratii-de-avere-si-de-interese?format=raw&task=download&fid=181

Citeste restul postarii »