Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

Activitatea la zi a SC Drumuri si Poduri SA Călărași, cu directorul general Enciu Eugen-Marian

30.06.2021 postat

Activitatea SC Drumuri si Poduri SA Călărași se derulează în baza ”Programului de Întreținere și Reparații drumuri județene și infrastructură” întocmit anual, semnat și aprobat de Consiliul Județean Călărași în calitate de achizitor.

Până la această dată, societatea a reușit să finalizeze în proporție de 85% proiectul pentru DJ 306A (Siderca), odată cu executarea marcajelor longitudinale și a montării indicatoarelor rutiere, urmând a fi demarate lucrările pentru executarea trotuarelor și a pistelor pentru bicicliști, menționează directorul general Enciu Eugen-Marian.

Un alt proiect aproape finalizat îl reprezintă drumul județean 404 Mânăstirea, cuprins între DJ 303 și DJ 403, un tronson rutier pe a cărui lungime de 2,616 Km s-au așternut straturile de balast și piatră spartă.  Stadiul actual al lucrărilor permite așternearea stratului de mixtură asfaltică, realizarea marcajelor rutiere și a plantării indicatoarelor rutiere prevăzute în proiect, preconizate a fi realizate în această vară. Această investiție a Consiliului Județean Călărași a fost demarată anul trecut și facilitează tranzitul celor care se îndreaptă către localitățile Luica și Budești și invers, fără a mai fi necesară traversarea comunei Mânăstirea prin DN31.

În vederea realizării viitoarei Centuri de ocolire a Municipiului Călărași (DN31- Călărașii Vechi - DJ310 - DN 21 -Mânăstirea Radu Negru - DJ 310 - DN 38 Modelu ) în luna martie au fost demarate lucrările la primul tronson din cadrul proiectului ”Îmbrăcăminți Bituminoase Ușoare pe DJ 310: DN 3 - Cuza Vodă - DN 21” cu o lungime de 8, 8 Km, iar în prezent stadiul este cel de așternere a stratului de piatră spartă, ne informează directorul general Enciu Eugen-Marian.

Totodată societarea a mai realizat lucrări de plombare a gropilor apărute în carosabil pe drumurile județene:

DJ 306 - Ceacu - Floaroaica

DJ 307 A - Vâlcelele - Vlad Țepeș - Alexandru Odobescu - Independența

DJ 211D -Ștefan Vodă - DN 21

Cuprinse în programul de lucru al celor de la Drumuri și Poduri Județene SA mai fac parte activități privind siguranța rutieră, respectiv înlocurirea stâlpilor și indicatoarelor deterioarate sau furate, precum și lucrări de cosire a vegetației pe tronsoanele mai jos menționate:

DJ 304 : Plevna -Zimbru Făurei-Chirnogi -Dorobanțu

DJ 304 : Plevna -Dâlga Gară

DJ 303 : Mânăstirea-Coconi- Sultana

DJ 301 : Budești-Vasilați

DJ 412: Vasilați - Nuci - Popești - DN4

DJ 301: Vasilați-Gălbinași- Cucuieți-Fundeni

DJ: 201B -Lehliu Gară-Valea Argovei

DJ 303: Valea Argovei - Coțofanca -Gurbănești

DJ 306: Ceacu -  Floroaica

DJ 310 - Ceacu -DN 21

DJ 100 - Fundeni -limită de județ Ilfov.