Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

Cu pază şi fără pază la Colegiul Economic Călăraşi

7.08.2017 postat

 

În baza unui contract de prestări servicii de pază, Colegiul Economic din Călăraşi ajunge să contracteze începând cu data de 10.09.2015, servicii prestate de o firmă cu sediul în oraşul Pantelimon. Firma Cosepa New Security, prin director general, Luigi Polimir Vizireanu, câştigă cu o ofertă la mustaţă, de zeci de bănuţi per oră de prestări, servicii de pază contra altor două ofertante S.C. Stan Group Security SRL şi S.C. Tiger Protector Company SRL. Modalitatea de achiziţie a fost efectuată prin solicitare scrisă de 3 oferte a serviciilor de pază de la S.C. Stan Group Security S.R.L, S.C. Tiger Protector Company SRL şi S.C. Cosepa New Security SRL.

Contractul iniţial, extrem de plin de clauze, încheiat pe o durată de doar un an, se prelungeşte fără că directorul colegiului care avea posibilitatea să notifice prestatorului încetarea şi scoaterea la licitaţie, din nou, a serviciilor de pază, putând obţine un preţ mai scăzut, preferă o prelungire cu încă un an a contractului de pază cu Cosepa New Security SRL.

Recent între Colegiul Economic Călăraşi şi societatea Cosepa New Security SRL intervine un act adiţional Nr.1/25.04.2017, la Contractul de Prestări Servicii Nr. 78/10.09.2015, înainte de stingerea celui de-al doilea an de contract, în care se majorează preţul cu 0,40 lei/oră. Clauzele contractului permit şi prelungirea, dar şi majorarea preţului, care trece acum peste oferta făcută iniţial de altă firmă ofertantă. De ce nu s-a aşteptat ca să se stingă cel de-al doilea an contractual, ca apoi dacă se dorea modificarea preţului să se facă altă licitaţie pe SEAP, pentru că în ofertarea anterioară atribuirii contractului s-a ţinut cont de preţul cel mai mic?

Colegiul Economic are contract de asigurare paza doar pentru Corp B, iar în Corpul A paza se asigură cu personalul propriu al colegiului.

O altă întrebarea, de ce nu se face un efort şi pentru corpul B, cu mijloace proprii, iar cu banii economisiţi să se investească în mobilier sau alte necesităţi ale colegiului?

Contractul cu SC Cosepa New Security SRL, prevede 1 post temporar, cu programul Luni - Vineri, în intervalul orar 09.00 - 19.00, şi nu la alte ore sau zile (!!!), asigurat cu agenţi de pază şi protecţie.

Colegiul Economic deţine sistem de alarmă atât pentru corp A, cât şi pentru Corp B.

 

Radu Emanuel