Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

După ce a ajuns să plătească aproape dublu salubritatea, Primăria Fundeni se gândeşte să părăsească asociaţia Salubris

9.01.2020 postat

 

O problemă foarte mare a judeţului, nu doar a comunei Fundeni, dar şi a celorlalte administraţii din judeţ este cea a salubrităţii . Primarul comunei Fundeni, Gheorghiţă Cărtuşanu, ne spune,că a ajuns, ca din bugetul primăriei să plătească aproape dublu la salubritate, respectiv de la 3-400 milioane lei vechi lunar, la 700 milioane lei vechi lunar, o sumă aproape dublă.

Mai multe administraţii locale, care au un cuvânt de spus, au probleme de esenţă cu Salubris. Fundeni, Frumuşani, Gălbinaşi, Grădiştea au pus problema salubrităţii.

Consiliul Judeţean, cu fosta conducere, au implementat acest proiect, dar nu s-au gândit şi la UAT-uri (primării). Pe Salubris (asociaţia de salubrizare judeţeană) nu interesează soluţii pentru micile primării cu bugete mici, ocolite la ultimele rectificări, nu interesează să se reîntoarcă la primării sumele din reciclabile, să pună operatorul să ofere pubele la populaţie. S-a pus întrebarea dacă nu se aşteaptă trecerea celor 5 ani de implementare a proiectului.

Concluzia la care a ajuns administraţia comunei Fundeni este că nu îşi mai permite să stea în această asociaţie Salubris la aceste costuri, să vorbească în gol, fără ecou şi mai ales sumele de salubrizare să crească aproape la dublu pe spinarea primăriei.

În balanţă, primarul Cărtuşanu Gheorghiţă are şi o veste bună. Comuna Fundeni va avea în curând un cămin cultural ultramodern, după ultimele standarde. Căminul cultural va fi predat Companiei Naţionale de Investiţii, care îl va returna la cheie administraţiei locale.