Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

Senatorul Roxana Pațurcă activează acum în Comisia pentru drepturile omului

12.09.2020 postat

Am discutat recent cu doamna senator Roxana Pațurcă. Îndepărtarea sa în cadrul PSD a constituit un eveniment național și chiar a determinat pe liderii PSD să vină la Călărași într-o conferință de presă pentru a răspunde întrebărilor jurnaliștilor.


- Doamna senator, îmi va fi greu să mă obișnuiesc cu asta ca senator PNL. Ați fost, de când ai cunoscut, social-democrată ...


- Așa e. Credeți-mă că nu mi-a fost nici mie ușor să fiu, după 19 ani petrecuți în cadrul formațiunilor, îndepărtată. Au trecut câteva zile de la excluderea mea în cadrul PSD, dar m-am obișnuit cu decizia conducerii. Acum activez alături de grup PNL din Senat și încerc să îmi aduc aici aportul cât de mult cu putință.


- Am văzut recent declarația domnului senator Daniel Fenechiu, liderul grupului PNL din Senat, în care spunea că este un real câștig aderarea dvs. la formațiunea din care faceți acum parte. Ce părere aveți?


-Cetățenii, indiferent de simpatie politică, au aceleași nevoi. Toți vor o viață mai bună, un nivel de trai decent, vor servicii medicale de un anumit nivel, vor școli bune pentru copiii lor, vor să aibă străzi și parcuri, vor investi la nivel local pentru a-și găsi locuri de muncă. Nu trebuie să fii membru de partid ca să înțelegi aceste lucruri, trebuie doar să fii atent la oameni și la nevoile lor. 

Faptul că am aderat la Grupul PNL este în primul rând un lucru benefic pentru călărășeni, întrucât acum pot aduce mai ușor în atenția Guvernului problemele specifice județului nostru. Pe de altă parte, PNL beneficiază de aportul unui om care vine din Opoziție, acolo unde sunt mult mai vizibile modalități prin care pot fi îmbunătățite lucrurile, atât la nivel central, cât și la nivel local.


- Din ce Comisie faceți parte și cum credeți că va decurge relația cu noii colegi de grup?


-Fac parte acum din Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, cult și minorități din Senat. Poate voi dezamăgi așteptările pe care le intuiesc din întrebarea dvs., dar să știți că și atunci când activam în Opoziție aveam o relație profesională civilizată cu actualii mei colegi. A face opoziție actului de guvernare trebuie să identifice mereu modalități prin care să-și îmbunătățească legile, în beneficiul cetățenilor. Aceasta nu se poate face decât prin discuții, dialog și dezbateri. 


- Suntem în campanie electorală. Un mesaj pentru călărășeni?


-Date fiind circumstanțele, în acest moment sunt în campanie doar alături de soțul meu, la Borcea. Așa cum ați observat, am evitat să fac declarații în ceea ce privește campania locală, tocmai pentru a nu fi acuzată că am diminuat șansele foștilor mei colegi.

Cel mai bine este ca alegătorii să cântărească bine oferta electorală a partidelor și să voteze proiectul cel mai bun pentru Călărași.

În ceea ce mă privește, profit de invitația dumneavoastră și doresc să îi asigur pe cititorii publicației dvs. că senatorul Roxana Pațurcă rămâne același om în slujba oamenilor, același senator de Călărași în slujba călărășenilor. Îmi doresc, la fel ca toți oamenii din județul nostru, ca această camapnie să aducă în următorii  ani un viitor mai bun pentru noi toți și doresc ca fiecare călărășean să ajungă să fie mulțumit de administrația publică locală și de reprezentantul său în Parlament.