Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

SmartLab-ul de la Călărași, al doilea laborator inteligent din țară creat în afara școlilor și primul din Uniunea Europeană amenajat într-o bibliotecă

17.11.2020 postat
 

                                                                                                                                           
 
Proiectul #SmartLab se extinde rapid ȋn România și ajunge ȋn Călărași, prima localitate din afara regiunii București-Ilfov.
Elevii de clasele I-XII din toate școlile și liceele din județul Călărași au de acum la dispoziție un laborator digital inteligent cu tehnologia de ultimă generație:
30 laptopuri cu licențe și softuri de design grafic, o tablă inteligentă, 30 de ochelari VR, 2 roboți educaționali multifuncționali, 2 scannere 3D, 30 de creioane 3D, 6 imprimante 3D, dintre care o multicoloră și 5 monocolore, toate în valoare de 100.000 de euro.
SmartLab Călărași este patrulea laborator de acest gen din țara noastră. Costurile pentru realizarea sa au fost suportate de către Consiliul Județean Călărași, iar de implementare sa ocupat Asociația INACO-Inițiativa pentru Competitivitate, de altfel și inițiativa proiectului, prin vocea Andreei Paul, președinta ONG-ului.
"Toți porii acestui laborator vorbesc despre tehnologie.
Mă bucur că avem și noi, la Călărași, un loc unde putem crește educația viitorului ", a precizat președinții Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.