Impartaseste cu Social Media

Impartaseste cu Social Media

Toaleta NU ESTE COS DE GUNOI !

19.12.2018 postat

   C:\Users\a\Documents\WEBSITE ECOAQUA\NR 2\Sigla ecoaqua.jpg    

                                


Compania de Apa ECOAQUA SA CALARASI deserveste (asigura intretinerea)  sistemelor publice de canalizare-epurare avand ca obiect preluarea apelor uzate menajere si industriale din localitatile  Calarasi, Oltenita, Urziceni, Lehliu Gara, Fundulea si Budesti.

Intretinerea acestui sistem de canalizare este foarte mult ingreunata de faptul

ca, in particular   cetatenii deverseaza  prin toaletele din locuinte  sau direct in conductele publice,  o cantitate foarte mare de materii si materiale care NU AU CE CAUTA intr-un sistem de preluare a apelor uzate menajere: haine, carpe, materiale de igiena personale, deseuri solide, pungi si recipiente PVC, materiale de constructii, grasimi si seuri animale, uleiuri alimentare sau auto si mai ales in aceasta perioada restul provenit din distilarea fructelor (borhot)

          Aceste materiale  infunda sistemul de  canalizare, obtureaza treptat sectiunile  conductelor reducand capacitatea de preluare  a apelor uzate menajere si blocheaza functionarea  statiilor de pompare ape uzate. Efectul blocajelor generate de aceste materiale este resimtit in primul rand tot de locuitorii din zona, urmare a refularii de ape reziduale in case, pe proprietati sau spatii publice.

          Pe langa neplacerile cauzate de refularea dejectiilor care in sine genereaza disconfort si chiar amenintare  la adresa sanatatii publice, nu este deloc de neglijat mirosul provenit din canalizare atunci cand aceasta se blocheaza.

         Supunem atentiei  populatiei ca toaleta  din locuinta  si sistemul de canalizare stradal NU REPREZINTA cosul dumneavoastra de gunoi.

        Sistemul de  canalizare este  destinat a prelua  exclusiv apele uzate menajere  si pluviale, orice alte materii,  obiecte, materiale ajunse in sistem  va necesita interventii multiple, care consuma   importante resurse financiare si umane, suportate indirect tot de catre Dumneavoastra.

    ECOAQUA  va interveni de fiecare data cand se constata disfunctionalitati ale sistemului de canalizare, dar tinand cont de faptul ca primii afectati de acestea sunteti Dumneavoastra, facem un nou apel prin care va rugam sa luati toate masurile pentru o utilizare a toaletelor din locuinte si a sistemului  de preluare a apelor uzate menajere in general, strict pentru scopul pentru care sunt destinate.

                                                       Va multumim!

                                                ECOAQUA SA CALARASI